Haos la Tarom: Zboruri anulate si marti, ministrul Rus trimite Corpul de Control (Video)

Marti, 16 Septembrie 2014, ora 11:34
2915 citiri
Haos la Tarom: Zboruri anulate si marti, ministrul Rus trimite Corpul de Control (Video)

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a decis sa trimita Corpul de Control la Tarom, dupa ce reprezentantii sindicatelor au sesizat, la intalnirea de marti, un management defectuos al companiei, potrivit unor surse din interiorul ministerului.

Sursele citate de Agerpres sustin ca sindicatele Tarom au promis, in cadrul discutiilor cu Ioan Rus, ca vor respecta programul de zbor pana luni, cand va avea loc o noua runda de negocieri cu ministrul Transporturilor.

Protest spontan la Tarom: Pilotii sunt nemultumiti de salarii. Doua curse au avut de suferit

"Ministrul Transporturilor a spus ca va trimite Corpul de Control la Tarom pentru ca sindicatele au sesizat un management defectuos. Pana luni se mai poarta discutii.

S-a format o comisie cu reprezentanti de la Ministerul Transporturilor, de la sindicate si din companie, care sa gaseasca solutii pentru deblocarea situatiei de la Tarom, urmand ca luni aceste solutii sa fie prezentate ministrului Transporturilor.

Reprezentantii sindicatului s-au angajat sa asigure cursele pana luni cand va fi o noua intalnire", au declarat sursele din minister.

Marti, zborurile Tarom catre Iasi si Chisinau au fost anulate, in vreme ce curse cu destinatiile Cluj, Geneva, Munchen, Istanbul, Frankfurt, Amsterdam si Paris au inregistrat intarzieri, din cauza protestului pilotilor de avioane ATR, care se plang ca au salarii mai mici decat pilotii care opereaza pe alte aeronave mai moderne, arata Digi 24.

Situatie tensionata la Tarom. Ministrul Rus incearca sa ii impace pe piloti

Ioan Rus a chemat conducerea si sindicatele Tarom la discutii, marti, la Ministerul Transporturilor, dupa ce protestul de luni a dat peste cap programul de zbor, numerosi pasageri fiind afectati. La intalnire nu a fost prezent, insa, si directorul Tarom, intrucat acesta se afla in concediu medical.

Protest spontan la Tarom: Zboruri de pe Otopeni anulate sau intarziate

Tarom a anunat, marti dimineata, ca este posibil ca unele zboruri sa fie anulate sau sa aiba intarzieri, pe fondul grevei pilotilor si a insotitorilor de bord.

"Desi in acest moment nu exista zboruri anulate, Compania Tarom anunta astazi, 16.09.2014, intarzieri si posibile anulari ale zborurile pe curse interne si externe. Tarom se confrunta cu o lipsa de personal navigant apt de zbor (piloti si insotitori de bord). Continua si astazi intalnirile dintre reprezentantii conducerii companiei si cei ai personalului navigant pentru deblocarea situatiei", se mentioneaza intr-un comunicat de presa al companiei remis Mediafax.

Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum intretine Romania inflatia? Aceasta este alimentata de o „super avalansa de tichete", precum cele pentru profesori, pentru mamici, pe langa cresterile de taxe din ultima perioada, potrivit...
Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Producătorii chinezi își prezintă cele mai noi modele la Auto China, care a început joi, 25 aprilie, la Beijing. O "cursă pe viață și pe moarte" a început să se desfășoare pe cea...
#protest Tarom, #zboruri anulate Tarom, #curse intarziate Tarom , #curse