Fosta sefa TAROM, asteptata la DNA in scandalul avioanelor tinute la sol

Luni, 21 Octombrie 2019, ora 07:53
3280 citiri
Fosta sefa TAROM, asteptata la DNA in scandalul avioanelor tinute la sol
Foto: Facebook/Mezei Madalina

Madalina Mezei, fostul director al TAROM, este asteptata, luni, la DNA, pentru a da declaratii in dosarul privind presupusa solicitare a ministrului Transporturilor, Razvan Cuc, de a tine la sol unele avioane, in ziua motiunii de cenzura.

DNA s-a autosesizat in uma declaratiilor Madalinei Mezei.

Ea preciza ca nu a decis sa faca aceste declaratii publice, insa a confirmat informatiile aparute in spatiul public.

Mezei spunea ca ministrul Transporturilor i-a adresat solicitarea cu o zi inaintea motiunii de cenzura.

Madalina Mezei declara ca ministrul demis al Transporturilor, Razvan, Cuc i-a cerut nu doar sa anuleze curse interne, ci si sa-i identifice pe parlamentarii aflati la bordul acestora, pentru a-i impiedica sa voteze motiunea de cenzura.

De asemenea, ea a anuntat ca a fost chemata, luni, la DNA, intr-un dosar care vizeaza Ministerul Transporturilor si acuzatii de abuz in serviciu, calitatea sa fiind de martor.

In replica, Razvan Cuc a sustinut ca fosta directoare generala a TAROM dovedeste incompetenta, inconsecventa si ca este aservita unor grupuri de interese. El a adaugat ca aceasta "se incurca in minciuni", concluzia sa fiind ca decizia CA al TAROM de a o revoca este cea mai buna, astfel fiind scoasa compania "din ghearele influentei PNL".

Cuc a mai sustinut ca Madalina Mezei i-a spus ca a fost contactata de o persoana de la Serviciul Roman de Informatii (SRI), care i-a vorbit despre posibilitatea ca unele avioane, care transporta parlamentari, sa fie retinute la sol inainte de motiunea de cenzura. Cuc recunoaste ca a intrebat-o pe Mezei cati parlamentari vin, insa doar pentru a se asigura ca "totul este in regula".

Premierul Viorica Dancila a trimis Corpul de Control atat la TAROM, cat si la Ministerul Transporturilor.

Consiliul de Administratie al TAROM preciza ca Madalina Mezei a fost revocata din functia de director general al companiei intrucat nu a reusit sa duca la indeplinire hotararile CA, ale AGA si nici anumite obligatii care ii reveneau. "Fostul director general al TAROM, totodata, a intarziat procesul de modernizare a flotei de scurt curier, una din componentele esentiale in procesul de redresare al Companiei, prin neimplementarea Memorandumului privind vanzarea in regim buy-back a vechilor aeronave ATR si preluarea prin leasing operational a unor aeronave noi, tot de tip ATR", aratau reprezentantii TAROM.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#fost director TAROM DNA, #Mezei Madalina DNA Cuc , #avioane