Fosta sefa TAROM a povestit cum i-a ordonat Cuc sa tina la sol avioanele in ziua motiunii si sa-i spuna ce parlamentari sunt pe lista de pasageri

Vineri, 18 Octombrie 2019, ora 16:23
10216 citiri
Fosta sefa TAROM a povestit cum i-a ordonat Cuc sa tina la sol avioanele in ziua motiunii si sa-i spuna ce parlamentari sunt pe lista de pasageri
Foto: Facebook/Mezei Madalina

Fosta sefa a TAROM, Madalina Mezei, a relatat, vineri, presei cum a fost pusa de ministrul Razvan Cuc sa tina la sol cateva avioane in ziua motiunii de cenzura, dar a refuzat pentru ca "nu suntem stapani de sclavi".

"Ministrul m-a chemat la el in birou, cu doua zile inainte (de motiunea de cenzura - n.red.) sa imi spuna ca trebuie sa anulam niste curse interne, ca sa oprim accesul parlamentarilor la votarea motiunii de cenzura. I-am raspuns ca asa ceva este imposibil, pentru ca noi nu suntem stapani de sclavi. Suntem o companie de oameni liberi - acesti piloti - indifferent ce le-as fi spus eu - nu ar fi facut nicidata asa ceva. Evident, eu nu as fi putut sa cer asa ceva suboedonatilor companiei", a povestit Mezei, intr-o conferinta de presa, referindu-se la faptul ca pilotii nu ar fi acceptat.

Intrebata despre ce curse este vorba, Mezei a precizat ca erau avioanele de Timisoara (doua curse), Oradea, Baia Mare si Satu Mare, despre care Cuc a vrut sa stie senatorii si deputatii aflati la bord.

"Initial, era vorba despre cinci zboruri. Timisoara, Oradea, Baia Mare, Satu Mare - doua curse de Timisoara. Mi-a cerut domnul Cuc sa identific senatorii si deputatii aflati la bord. I-am aratat, dupa care mi-a zis ca ma contacteaza a doua zi sa-mi spuna finalul deciziei dumnealui. Bineinteles, in acea seara, am fost afectata puternic emotional. M-am gandit cum sa fac, cum sa ii demontez planul", a relatat Mezei.

"A doua zi m-a chemat sa anulam una dintre curse si sa procedez in sensul asta. I-am spus ca directia de zbor e condusa de dl Susanu si nu am nicio autoritate asupra lui", a adaugat fosta sefa de la TAROM, care a precizat apoi ca ministrul Cuc a intrebat-o daca nu poate sa opreasca tehnic o cursa.

"Am spus ca, din pacate, nu sta in puterea mea. Apoi mi-a spus daca nu pot sa-l opresc tehnic si am spus ca am venit sa restructurez compania, cum as putea chiar eu, managerul general, sa spun directorului tehnic sa saboteze propria operare. Am refuzat si dumnealui a incercat sa gaseasca alte solutii", a povestit Madalina Mezei.

Mezei a fost intrebata daca a inregistrat convorbirea cu ministrul Cuc sau daca cineva ii poate sustine varianta. Aceasta a raspuns ca nu a inregistrat, pentru ca nu si-a construit colaborarea cu ministrul Cuc adunand probe impotriva lui.

Vineri dimineata, premierul demis Viorica Dancila a anuntat ca trimite Corpul de Control la Ministerul Transporturilor si TAROM.

De asemenea, procurorii DNA au deschis o ancheta ca urmare a declaratiilor Danielei Mezei, au declarat surse judiciare citate de Ziare.com. De altfel, Mezei a precizat ca a fost chemata luni dimineata la DNA, in calitate de martor, intr-un dosar de abuz in serviciu, insa ca nu stie mai multe la acest moment.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#sefa TAROM Cuc avioane motiune , #avioane