Fostul ministru Anca Boagiu, încă două luni la conducerea Tarom. Ce salariu va avea

Luni, 28 Februarie 2022, ora 23:49
6502 citiri
Fostul ministru Anca Boagiu, încă două luni la conducerea Tarom. Ce salariu va avea
Anca Boagiu, fost ministru al Transporturilor FOTO www.b1tv.ro

Fostul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, a fost numită încă două luni la conducerea transportatorului aerian național Tarom. Potrivit unui document consultat de Ziare.com, în cadrul Adunării Generale a Acționarilor, fostului ministru i-a fost prelungit cu două luni mandatul de administrator provizoriu al Tarom, începând cu data de 27 februarie 2022 și până la 26 aprilie 2022.

Adunarea Generală a Acționarilor în care a fost luată această decizie a avut loc pe 23 februarie 2022.

”Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, cu majoritate de voturi ‘pentru’, reprezentând 99,92% din capitalul social și 0,08% voturi neexprimate de acționarul Societatea de Investiții Financiare Muntenia SA, stabilește ca remunerația administratorilor provizorii numiți să fie la nivelul de 12.500 lei brut, numai dacă cuantumul acesteia nu depășește de două ori media pe ultimele 12 luni a câștigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfășurată, conform obiectului principal de activitate al Tarom”, arată hotărârea.

Anca Boagiu a fost numită la data de 26 octombrie 2021 membru al Consiliului de Administrație al Tarom.

Boagiu este de profesie inginer constructor. Ea a fost timp de doi ani asistentă de manager și diriginte de șantier la compania italiană S.E.Co.L. S.p.A., iar ulterior a intrat în administrație și politică, ajungând ministru al Integrării în guvernul Călin Popescu-Tăriceanu și ministrul Transporturilor în guvernul Emil Boc, în perioada iunie-decembrie 2000.

Ea ocupase totodată și un post în Consiliul de Administrație al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

Mai mult, în aceeași AGA, a fost prelungit și mandatul Iulianei Cristina Bârcă, fost consilier local PNL la Sectorul 1. La alegerile din 2020, Iuliana Bârcă a candidat pentru un post de deputat din partea PNL București. Este cunoscută ca fiind consiliera secretarului de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu.

De asemenea, acționarii Tarom au mai decis prelungirea mandatului de administrator provizoriu, pentru o perioadă de patru luni (cu posibilitatea prelungirii până la șase luni), pentru George Florin Rotaru (de la 20 martie 2022 la 19 iulie 2022) și pentru Mihăiță Ursu (începând cu 21 martie 2022 și până la 20 iulie 2022).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Criza mondială lovește cu putere toate țările. Cum își fac oamenii singur rău printr-o metodă simplă
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Cum își fac oamenii singur rău printr-o metodă simplă
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
MediaTek a lansat noul procesor Dimensity 6300. De ce este asta o veste importantă pentru utilizatorii Android
MediaTek a lansat noul procesor Dimensity 6300. De ce este asta o veste importantă pentru utilizatorii Android
MediaTek a lansat noul chipset Dimensity 6300, care vine să înlocuiască Dimensity 6100+, cunoscut pentru integrarea în modele de telefoane accesibile precum Galaxy M15. Noul procesor promite...
#tarom, #Anca Boagiu, #salariu , #infrastructura