Vorbeste linistit, FMI vegheaza!

Miercuri, 11 Martie 2009, ora 12:33
2619 citiri
Vorbeste linistit, FMI vegheaza!

Posibilul acord cu FMI a devenit noua obsesie mediatica a Romaniei.

Pentru Traian Basescu, este o buna ocazie sa se razgandeasca din nou magistral si sa ocupe timp de o ora televizata integral tribuna Parlamentului.

Este flancat de un premier care tace adanc si de un Guvern pe care pana si Basescu a renuntat sa mai sustina ca nu-l conduce.

In studiourile TV, toata lumea are o opinie despre FMI. Economisti, ziaristi, politicieni a caror singura legatura pana acum cu criza au fost migrenele date de transformarea in RON a sutelor de mii de euro din conturi.

Sunt aceiasi care pana acum cateva luni nu ar fi gasit un semn de criza nici daca i-ar fi pocnit in moalele capului sageata rosie a indicilor bursieri in prabusire de la New York sau Londra.

Acum, au reusit sa-si tricoteze argumente de-a gata fie pro-FMI, fie contra-FMI. Sunt, fara exceptie, ingrijorati de recesiune si, desigur, de soarta romanilor carora nu aveau nici o jena sa le promita, in campanie laptele indexarilor salariale si mierea protectiei sociale.

Una peste alta, e bine. Tot era seceta de subiecte, acum, cand in partide se petrece marea regrupare pentru prezidentiale. Liberalii se incoloneaza pe tacute in spatele lui Tariceanu sau al lui Antonescu, pandind cu coada ochiului sa vada in ce gramada se va arunca si Dinu Patriciu.

La PSD, Geoana si Nastase isi ascund dintii si incearca sa-si astupe plombele care le-ar putea stirbi sansele de a deveni candidati.

Primul a renuntat sa mai justifice ceea ce nu putea fi justificat - incuscrirea politica cu Traian Basescu - si incearca acum, prin admonestari timide, sa dovedeasca ca ii poate fi adversar credibil propriului aliat.

Al doilea, spera ca petele de imagine dintr-un dosar de coruptie se platesc o singura data. La PD-L, toata lumea asteapta infrigurata decizia prezidentiala si paterna in ceea ce priveste candidatura Elenei Basescu.

Cum ar veni, in toate partidele romanesti se intampla lucruri despre care nimeni n-are chef sa vorbeasca. Si atunci, cum sa nu fie acordul cu FMI o adevarata mana cereasca pentru politicieni?

Nu au televiziunile timpi de antena cate fraze demagogice pot produce ei! Un subiect care sa le convina tuturor intr-o asemenea masura rar se intampla in Romania.

Si ce mai conteaza ca, in fond, nu ramane nimic dupa atatea vorbe in vant? Ce importanta mai are ca de fapt nici unul nu are vreo solutie concreta si ca foarte putini stiu ce presupune, de fapt, o asemenea intelegere restrictiva cu unul dintre titanii financiari ai Planetei, chiar intr-un moment in care nici colosul nu se simte prea bine?

Daca nu ati ajuns ieri in Romania, veti sti, desigur, raspunsul: chiar daca vorbesc impreuna si se inteleg separat, chiar daca nu vand decat iluzii si nici o solutie, politicienii sunt fericiti ca pot vorbi despre asta. Si, crestineste e sa ne bucuram de fericirea lor, nu?

Macar cat mai putem sa ne permitem sa platim curentul electric si cablul TV. Cand ultimul dintre noi va trebui sa stinga lumina, sa ii anunte cineva si pe ei. Poate macar atunci vor simti ca a venit momentul sa taca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#acord FMI, #posturi televiziune, #talk show , #stiri Calin Popescu Tariceanu