Un deputat ALDE se revolta: Am iesit de la guvernare ca sa avem candidat propriu. De ce e mai frecventabil Pro Romania decat PSD?

Vineri, 06 Septembrie 2019, ora 12:59
7234 citiri
Un deputat ALDE se revolta: Am iesit de la guvernare ca sa avem candidat propriu. De ce e mai frecventabil Pro Romania decat PSD?
Foto: Facebook / Marian Cucsa

Marian Cucsa, deputat si lider al filialei ALDE Timis, este nemultumit de deciziile luate la varful partidului, pe care nu le intelege si nici nu le accepta. Cucsa spune ca este impotriva unei aliante electorale cu partidul lui Victor Ponta, care "e tot un PSD-ist, plecat suparat de-acasa".

"Am fost printre primii care au cerut ca ALDE sa iasa de la guvernare, de langa PSD, pentru a avea candidat propriu la prezidentiale - in persoana domnului Tariceanu si de a merge mai departe pe picioarele noastre spre redefinirea ALDE ca partid liberal!

Acum suntem in situatia in care am iesit de la guvernare, nu avem candidat, sustinem un independent la alegerile prezidentiale (decizie luata fara o analiza interna, daca exista posibilitatea 'cresterii' unui alt candidat din randurile membrilor ALDE, in perspectiva dezvoltarii partidului), am facut o alianta electorala cu Pro Romania si urmeaza o alianta politica si probabil fuziunea (lucruri aflate de pe facebook, de pe pagina Domnului Tariceanu) ", a scris pe Facebook Marian Cucsa, reamintind ca este membru fondator al ALDE Timis, deputat, presedinte de filiala si vicepresedinte ALDE.

Cucsa considera ca "deciziile ALDE din ultima perioada, luate de 4-5 persoane si aduse doar spre validare forurilor de conducere, sunt unele total gresite si lipsite de respect fata de colegi" si acuza ca aceste decizii "s-au nascut peste noapte, fara o analiza si o proiectie despre ce insemana viitorul liberalismului in Romania".

"De ce e mai frecventabil Pro Romania decat PSD? Cand stim cine e Victor Ponta, ca de fapt, e tot un PSD-ist plecat suparat de-acasa! Am votat impotriva aliantei electorale cu Pro Romania si nu voi sustine nicio alta asociere cu formatiune lui Victor Ponta", scrie Marian Cucsa pe Facebook.

Deputatul precizeaza ca isi doreste ca proiectul liberal al ALDE "sa reinvie si sa se sprijine pe picioare stabile si sanatoase!".

"Daca in 2016, atat la alegerile locale cat si la alegerile parlamentare, am reusit sa ne atingem obiectivele fara a avea nici jumatate din organizatiile si puterea de acum, cu siguranta vom putea si pe viitor! Important e sa ne dorim si sa nu mai cautam vinovati externi si sa facem o analiza interna cu decizii importante, bazate pe proiecte si idei energice si inovatoare, cu o echipa motivata", sustine Marian Cucsa.

Marian Cucsa nu este singura voce importanta in partid care si-a exprimat nemultumirea fata de deciziile recente luate la nivelul conducerii. "Oare nu cumva nu ne-am aparat asa cum trebuie partidul si am cedat nepermis unor Casandre?", a intrebat public si presedintele ALDE Dolj, deputatul Ioan Cupa.

Reamintim ca ALDE a anuntat ca rupe alianta cu PSD pe 28 august, motivand ca premierul Dancila refuza relansarea guvernarii. Tot atunci, Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca partidul a decis sustinerea lui Mircea Diaconu la alegerile prezidentiale si constituirea unei aliante electorale cu ProRomania.

Aceste decizii au fost contestate ulterior de parlamentari si lideri de filiale judetene.

Citeste mai multe despre:

C.B.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#deputat Cucsa ALDE alianta Ponta, #ALDE alianta Pro Romania , #ALDE