Udrea: Orban a taiat frunza la caini ca ministru al Transporturilor

Vineri, 31 Iulie 2009, ora 21:48 2477 citiri

Ministrul Turismului il acuza pe Ludovic Orban, presedintele Comisiei de ancheta parlamentara care trebuie sa verifice activitatea ministrului Udrea, ca a platit unei firme 64 de milioane de euro pentru repararea pistei aeroportului Baneasa desi contractul fusese evaluat la 17 milioane de euro.

"Cel care a taiat frunze la caini este in realitate tocmai Ludovic Orban, care vreme de mai multi ani, cat a fost ministru al Transporturilor, nu a reusit sa construiasca nici macar un km de autostrada.

In schimb, acesta a reusit sa plateasca firmei Romstrade (firma abonata la contracte de stat pe vremea lui Orban) suma de 64 milioane de euro pentru reparatia pistei aeroportului Baneasa, chiar daca firma se angajase, atunci cand castigase licitatia, sa faca respectivele lucrari pentru 17 milioane de Euro.

Tot Ludovic Orban a platit unui avocat de casa al PNL suma de 6 milioane de Euro drept onorariu pentru un ok dat contractului Bechtel", se arata intr-un comunicat al ministrului Turismului, Elena Udrea.

Guvernul Tariceanu a dublat numarul angajatilor din administrateie

De asemenea, Elena Udrea acuza Guvernul Tariceanu ca a dublat, in ultimii doi ani, numarul angajatilor din administratia publica centrala si locala.

"Chiar daca Guvernul Boc a operat la inceputul acestui an reduceri de personal de 20% in institutiile de stat, aparatul functionaresc si birocratic are in continuare un exces de personal din cauza clientelei politice angajate de Guvernul Tariceanu in ultimii doi ani.

Doar la Cancelaria Primului Ministru (desfiintata in 2009 de Emil Boc si infiintata pe vremea lui Adrian Nastase), Calin Popescu Tariceanu angajase, de exemplu, cateva sute de oameni, in dorinta de a-si creea un Guvern paralel", se arata in comunicatul ministrului Turismului.

In plus, Udrea sustine ca "in anul electoral 2008, coalitia de guvernare PNL-PSD a adoptat, fara sustinere economica si financiara, 30 de acte normative prin care se stabilesc majorari de drepturi salariale".

Turismul, domeniu lasat de izbeliste

"Referitor la turism, domeniu lasat de izbeliste de guvernul PNL si important pentru PSD doar atunci cand patrimoniul de stat a putut fi devalizat prin privatizari dubioase, actualul Guvern a infiintat un minister pentru a veni in ajutorul acestei industrii, industrie ce ar putea aduce mai multi bani la bugetul de stat si care ar putea absorbi forta de munca disponibilizata din alte sectoare", afirma Elena Udrea.

Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a criticat, vineri, oportunitatea reducerii personalului din sectorul bugetar cu 20%, idee avansata de seful statului, recomandandu-i lui Basescu sa inceapa concedierile cu ministrii si cu personalul Administratiei Prezidentiale.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News