TV Ziare.com: Adomnitei n-a vrut sa fie ministru al Educatiei, ci al Economiei

Miercuri, 19 August 2009, ora 11:03
2459 citiri
TV Ziare.com: Adomnitei n-a vrut sa fie ministru al Educatiei, ci al Economiei

Fostul ministru al Educatiei, Cristian Adomnitei, spune ca este multumit de rezultatele sale din mandat. Pe de alta parte insa, domnia sa afirma ca nu si-ar dori sa se intoarca in minister.

"Nu m-as intoarce in minister, si nu pentru ca nu mi-a placut. Eu am fost atacat si politic si de presa, cu toate acestea am convingerea ca a ramas ceva dupa mine. (...) Mergeti in fiecare comuna si veti gasi cel putin o scoala renovata", sustine Adomnitei.

El adauga ca are incredere in capacitatile lui Andrei Marga sau ale altor liberali de a prelua functia de ministru al Educatiei.

"Niciodata nu mi-am propus sa ajung ministru al Educatiei eu sunt un om tehnic si m-ar fi interesat ministerul Economiei", sustine Adomnitei, la TV Ziare.com.

Intrebat de cititorii Ziare.com care este salariul mediu in ivatamant, fostul ministru al Educatiei a declarat ca nu poate sa il spuna decat pe cel minim, de 980 de lei in cazul profesorilor debutanti cu norma intreaga.

In ceea ce priveste disputa pe legile educatiei care a invrajbit in ultima perioada clasa politia, Adomnitei spune ca problema consta in orgoliile politice, pentru ca pachetul de legi constituit de PNL ar fi rezolvat multe in invatamant.

Educatia se schimba an de an din pricina orgoliilor, sustine Adomnitei, adaugand ca PNL nu a fost invitat la dezbaterile pe Legile educatiei. Dezbaterea in sine a fost doar un simulacru care a avantajat pachetul Miclea, singurul care a fost discutat, sustine fostul ministru. Un pas inainte catre un sistem functional ar fi descentralizarea si inlocuirea invatamantului informativ cu cel formativ, sustine el.

"Pana acum noi ne educam copii intr-o maniera informativa adica bagam informatii in capul copiilor. Oriunde in lume invatamantul este formativ, adica bazat pe competente", spune Adomnitei.

Intrebat cine va castiga in lupta pe pachetul de Legi pentru educatie, Adomnitei spune ca nimeni nu va castiga, ci sistemul de invatamant va pierde.

In ceea ce priveste scandalul "Elicopterul", Adomnitei spune ca a ramas suparat pe premierul Tariceanu pentru ca l-a revocat din functie, spunand ca presa a interpretat situatia.

"Scandalul 'Elicopterul' a fost un produs al noii media in vanatoarea sa dupa mine", spune Adomnitei, care in 2008 a fost revocat din functie pentru ca a mers cu un elicopter al Ministerului de Interne la propria sa nunta. El spune ca e totusi multumit de rezultat si nu este o victima pe altarul PNL: "Cu sotia am ramas, nu cu functia de ministru".

In ceea ce priveste scandalul diplomelor de la universitati private neacreditate, ca "Petre Andrei" din Iasi sau "Spiru Haret", fostul ministru se disculpa, spunand ca, in calitate de ministru, nu putea sa retraga acreditarea unei universitati.

"Retragerea acreditarii n-o poate face ministrul, el poate doar propune un proiect de lege pentru retragerea acreditarii", sustine Adomnitei.

El adauga ca demersul Ecaterinei Andronescu privind desfiintarea invatamantului la distanta la Spiru Haret este eronata si nu porneste dintr-o dorinta sincera de reforma in sistemul privat de invatamant.

"Cred ca celelalte universitati private prin reprezentanta lor, rectorul de la Dimitrie Cantemir, care este si consilierul doamnei ministru, au semnalat ca au fost afectati in business-ul lor", a declarat Adomnitei.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Cristian Adomnitei TV Ziarecom, #cristian adomnitei, #ministru Economiei Adomnitei , #stiri Calin Popescu Tariceanu