Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Turismul va crea un portal pentru promovarea destinatiilor din tara

Miercuri, 29 Iulie 2009, ora 23:03
1971 citiri
Turismul va crea un portal pentru promovarea destinatiilor din tara
Foto: Arhiva

Ministerul Turismului va crea un portal pentru promovarea destinatiilor turistice, inregistrarea turistilor, a spatiilor de cazare, pentru gestionarea fluxurilor de avizare, autorizare si control in domeniul turismului, precum si pentru evaluarea programelor de turism, pentru care va aloca, in 2009, suma de 1.338.750 lei.

"Ministerul Turismului si-a propus sa creeze, sa dezvolte si sa implementeze un sistem informatic de tip portal prin care se va derula nu doar promovarea destinatiilor turistice romanesti, ci si inregistrarea turistilor, a spatiilor de cazare disponibile si centralizarea acestor informatii, gestionarea fluxurilor de avizare, autorizare si control in domeniul turismului, respectiv evaluarea programelor de turism precum a celor referitoare la biletele de odihna si tratament sau a legii tichetelor de vacanta", se arata intr-un comunicat remis miercuri de Ministerul Turismului (MT).

Potrivit MT, proiectul se inscrie intre masurile din Master Planul Turismului National Roman 2007-2026, document elaborat in 2007 de o echipa a Organizatiei Mondiale de Turism si aprobat de Guvernul Tariceanu si va fi implementat pe durata mai multor ani.

Dezvoltarea platformei informatice va permite inregistrarea furnizorilor de servicii de turism, vizualizarea si consultarea ofertei de turism a Romaniei, accesarea de servicii de turism in Romania, precum si evaluarea furnizorilor si programelor de turism.

Portalul Ministerului Turismului va avea o platforma informatica backoffice pentru centralizarea infrastructurii si resurselor turistice din Romania, inregistrarea ocuparii spatiilor de cazare, inregistrarea persoanelor si raportarea lor intr-o baza de date centralizata, centralizarea si raportarea de date cu rol statistic si analitic despre gradul de accesare al serviciilor din turism, identificarea zonelor, regiunilor si tipurilor de servicii de turism cu potential de crestere-dezvoltare in Romania.

In plus, proiectul presupune si distribuirea in teritoriu de echipamente IT care permit accesarea ofertei de turism din Romania din locatii publice de interes (aeroporturi, gari, centre de informare turistica).

Datele MT mai arata ca portalul presupune si dezvoltarea de aplicatii si servicii integrate pentru evaluarea programelor derulate prin celelalte institutii partenere, precum cele referitoare la biletele de odihna si tratament sau evaluarea programelor special promovate prin initiative legislative, precum legea tichetelor de vacanta.

Ministerul Turismului precizeaza ca portalul va contribui la cresterea accesibilitatii potentialilor vizitatori sau turisti la programele turistice din Romania, dar si la dezvoltarea Romaniei ca destinatie turistica la nivel national, regional si local.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Ministerul Turismului, #crea porta, #promova destinatii turistice Romania , #stiri Calin Popescu Tariceanu