Top zece cel mai bine imbracati politicieni din Romania (Galerie Foto)

Luni, 01 Decembrie 2008, ora 11:44
6745 citiri
Top zece cel mai bine imbracati politicieni din Romania (Galerie Foto)

Pe langa deciziile importante care le iau zilnic pentru milioane de oameni, politicienii din Romania au si alte indatoriri. Ei trebuie sa arate prezentabil si sa aiba o infatisare placuta, asa cum le cere functia si statutul lor social.

Cu toate acestea unii dintre ei ies in evidenta mai mult atunci cand este vorba de stilul lor vestimentar. Printre barbatii politicieni care sunt cel mai bine imbracati din Romania se numara Radu Mazare, Gigi Becali, Cristian Boureanu, Calin Popescu Tariceanu, Razvan Ungureanu, Bogdan Olteanu, Ludovic Orban, Mircea Geoana, Victor Ponta si Ion Iliescu.

In fruntea clasamentului se afla Radu Mazare, membru PSD, primarul orasului Constanta. Dezinvoltura lui de a combina stilurile si de a adopta o atitudine sexy il face sa ocupe prima pozitie. Una dintre tinutele cu care a impresionat a fost purtata in vara anului 2008 la Exotic Mamaia Show. Radu Mazare arata ca un gangster american din vremea prohibitiei. La capitolul vestimentatie nu prea avem ce sa ii reprosam primarului Constantei.

Locul doi este ocupat de Gigi Becali, presedintele PNG, care nu are nevoie de prea multe comentarii. In ciuda comportamentului vulcanic pe care il afiseaza cu fiecare ocazie, la capitolul vestimentatie nu putem sa ii reprosam nimic. Presedintele Partidului Noua Generatie isi face costumele la comanda in Londra. "Becali are bani si ii utilizeaza pentru a-si arata nivelul financiar. Singurul lucru pozitiv sunt costumele pe care le imbraca. Becali se imbraca bine. Daca nu are costum alb, nu este el", a declara Alin Galatescu, analist de moda.

Locul trei este ocupat de Cristian Boureanu, membru PD-L, care nu face greseli vestimentare. Nu stim daca este de "vina" sotia lui, Valentina Pelinel, fotomodel si una dintre vedetele elogiate la rubrica "Bine imbracate" in revistele de scandal. In timpul liber adopta un stil casual - elegant.

Calin Popescu Tariceanu ocupa locul patru in topul politicienilor bine imbracati. Premierul a fost manechin in anii 70, pentru cea mai in voga revista de moda comunista, "Modern". A fost descoperit de creatoarea de moda Zina Dumitrescu.

"Avea vreo 17 ani. Am vazut pe strada un tanar care arata foarte bine si care avea ceva: niste ochi foarte expresivi. Ne-am vorbit si ne-am dat intalnire pe un platou. Avea sarm, avea morga. (...) Da, l-am vazut in chiloti. Si ce-i cu asta? E normal, cand se imbraca pentru o prezentare, toti baietii sunt in chiloti", povesteste Zina. Se pare ca aceasta experienta l-a ajutat pana in prezent la capitolul vestimentatie.

Pe locul cinci se afla Razvan Ungureanu, director SIE. Acesta are un stil elegant - clasic si ireprosabil. Haine vin bine pe el si ii dau prestanta cuvenita.

Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor, se afla pe locul sase. Stilul lui vestimentar este ceva mai degajat. El renunta uneori la constrangeri si la cravata. Banuim ca este de vina pasiunea lui pentru muzica rock. "Ma regasesc in muzica actuala, dar pasiunea mea ramane rock-ul. Un lucru este cert: intotdeauna voi asculta acest tip de muzica, indiferent de ce voi face in viata politica si profesionala", spune Olteanu.

Ludovic Orban, ministrul Transporturilor, ocupa locul sapte in topul policienilor care au gusturi bune la haine. Inclinatiile lui artistice i-au dezvoltat simtul artistic si pe cel vestimentar.

Mircea Geoana, presedinte PSD, se afla pe locul opt. Ar fi fost pacat ca experienta lui in SUA sa fie irosita. La capitolul imbracaminte Mircea Geoana corespunde criteriilor vestimentare, drastice de altfel.

Pe locul noua se afla Victor Ponta, membru PSD. Chiar daca nu socheaza prin vestimentatiile lui, Victor Ponta nu comite erori. Are un stil clasic elegant, casual in timpul liber.

Ultima pozitie din top este ocupata de Ion Iliescu, membru de onoare PSD. Chiar daca pare greu de crezut ca la varsta lui l-ar interesa acest capitol, Ion Iliescu este unul dintre politicienii bine imbracati. Pentru ca stie ca haine il face pe om Ion Iliescu merita un plus.

"Iliescu are costume foarte frumoase, sigur sunt lucrate la comanda. Probabil mai cunoaste croitori de la fostul Centru de creatie din Bucuresti. Si Tariceanu este apreciat, si el se imbraca destul de elegant. Mai sunt si altii la care am vazut haine de calitate, dar, din pacate, din ce in ce mai putini", a explicat Stefan Constantin, croitor.

Umberto Eco spunea ca: "hainele sunt artificii semiotice, cu alte cuvinte, mecanisme de comunicare", lucru de care politicieni trebuie sa se foloseasca foarte des. Din acest motiv credem ca oamenii care au functii importante trebuie sa se imbrace pe masura.

Apasa butonul de mai jos ca sa vezi fotografiile

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

EXCLUSIV. Cum s-au împotmolit negocierile dintre Mititelu și Gigi Becali pentru Bauza
EXCLUSIV. Cum s-au împotmolit negocierile dintre Mititelu și Gigi Becali pentru Bauza
Gigi Becali a anunțat că își face echipă pentru grupele cupelor europene fiind sigur că va câștiga campionatul în acest sezon. Mai mult, patronul FCSB a anunțat nume importante care...
Cererea lui Radu Mazăre de liberare condiţionată a fost respinsă. Ce șansă mai are fostul primar
Cererea lui Radu Mazăre de liberare condiţionată a fost respinsă. Ce șansă mai are fostul primar
Cererea lui Radu Mazăre de liberare condiţionată a fost respinsă miercuri, 17 aprilie, de Judecătoria Sectorului 4, dar decizia magistraţilor nu este definitivă. În cazul în care...
#politicieni bine imbracati, #Radu Mazare, #Gigi Becali, #Calin Popescu Tariceanu , #stiri Calin Popescu Tariceanu