Tomac: Atacurile antiamericane ale Renatei Weber arata cat de subtil si periculos joaca Rusia

Sambata, 08 Septembrie 2018, ora 17:05
6720 citiri
Tomac: Atacurile antiamericane ale Renatei Weber arata cat de subtil si periculos joaca Rusia
Foto: Facebook / ALDE

Presedintele PMP, Eugen Tomac, apreciaza ca atacurile la adresa partenerilor americani ai Romaniei initiate recent de europarlamentarul ALDE Renate Weber ar face jocurile Rusiei, el punand in context si alte actiuni similare ale liderului ALDE Calin Popescu Tariceanu.

Reactia vine ca urmare a unor declaratii facute de Renate Weber, care a pus sub semnul intrebarii corectitudinea parteneriatului strategic Romania-SUA.

"Atacurile antiamericane ale europarlamentarului ALDE, Renate Weber, arata cat de subtil si, mai ales, cat de periculos joaca Rusia. A pune sub semnul intrebarii parteneriatul strategic si relatia militara cu SUA arata superficialitatea si dubla agenda a unor politicieni care, pana de curand, isi manifestau un ferm atasament fata de alianta noastra speciala cu Statele Unite", a reactionat, sambata, pe Facebook, Eugen Tomac.

Liderul PMP a intrebat retoric "cui ii convine sa conteste prezenta scutului de la Deveselu?".

"Cui ii convine sa semene in societatea romanesca un sentiment de neincredere si respingere fata de cel mai important aliat? Unui singur beneficiar: Rusia!

Nu ma mira ca acest europarlamentar face parte din ALDE, daca ne amintim ca si Calin Popescu Tariceanu a avut mai multe iesiri prin care a demonstrat ca nu are niciun fel de sentiment de loialitate fata de relatia noastra euroatlantica", a mai scris deputatul PMP.

Eugen Tomac a reamintit ca "in 2006, Tariceanu a cerut retragerea trupelor romane din Irak, punand Romania intr-o situatie extrem de delicata, avand un discurs identic: subtil si periculos antiamerican".

"Acelasi Tariceanu avea intalniri cu emisarii lui Putin la Palatul Victoria, fara a informa opinia publica despre caracterul acelor intalniri, asa cum a fost vizita lui Kondyakov, chiar inainte de suspendarea Presedintelui Basescu in 2007.

Nu pot uita nici invitatia adresata de catre Tariceanu in 2015 Presedintelui Dumei Stat, Seghei Naraskin, de a se adresa plenului Senatului Romaniei, in conditiile in care Naraskin are interdictie de a intra in UE din cauza anexarii Crimeei de catre Federatia Rusa", a enumerat Eugen Tomac cateva dintre deciziile cel putin criticabile luate de Tariceanu.

Liderul PMP subliniaza: "Romania are nevoie de SUA".

"Doar asa ne putem garanta securitatea. Oare cui servesc aceste iesiri antiamericane adresate de politicieni romani care ne indeamna sa nu iritam Rusia, ba chiar s-o invitam in Parlament sa tina discursuri dispretuitoare la adresa romanilor?", a incheiat intreband retoric Eugen Tomac.

C.B.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Renate Weber atac Deveselu Rusia , #ALDE
Comentarii