Tariceanu zice ca seful ALDE european, Guy Verhofstadt, nu cunoaste foarte bine problemele din Romania

Joi, 21 Februarie 2019, ora 22:46
4159 citiri
Tariceanu zice ca seful ALDE european, Guy Verhofstadt, nu cunoaste foarte bine problemele din Romania
Foto: Ziare.com Arhiva

Calin Popescu Tariceanu a declarat, joi, ca continua sa comunice cu Guy Verhofstadt, precizand insa ca liderul grupului ALDE din Parlamentul European nu stie in detaliu modificarile legilor justitiei. Acesta a adaugat ca ALDE Romania va ramane in familia europeana din care face parte.

"Am continuat corespondenta cu Guy Verhofstadt si diferenta dintre noi este ca eu am o cunoastere aprofundata a modificarilor care au fost facute legilor justitiei, cunosc in detaliu continutul raportului Comisie de la Venetia si a recomandarilor, ceea ce sigur ca pentru colegul nostru Guy Verhofstadt este mai complicat, nu pentru ca nu ar avea posibilitatea de a intelege, ci pentru simplul fapt ca cunoaste mult mai putin care sunt problemele cu care ne confruntam si atunci sigur ca a folosit o formula generica. Dar corespondenta a continuat. Ramanem in continuare membri in familia ALDE", a declarat Calin Popescu Tariceanu, intr-o conferinta de presa sustinuta la Oradea.

Acesta a adaugat ca in campania electorala a ALDE Romania, pentru alegerile europarlamentare,va veni fostul presedinte ALDE European, Graham Watson.

"Foarte curand va avea loc reuniunea liderilor ALDE la Bruxelles, care da startul la campania electorala. Ieri am primit o invitatie de la partidul din Germania pentru a participa la Congres chiar in zilele de 26-28 aprilie, lucru care ne incurca putin pentru ca atunci se da startul campaniei si la noi, dar voi merge eu, daca nu voi trimite o delegatie. Si in campanie electorala va veni fostul presedinte al ALDE, Graham Watson, vine in Romania, insa pentru noi e o placere si onoare, insa toti parlamentarii europeni, inclusiv Guy e concentrat pe campania nationala in propria tara. Nu se merge pe sistem european, ci national. Fiecare e interesat sa faca o campanie in tara", a conchis Tariceanu.

Reactia lui Calin Popescu Tariceanu vine dupa ce Guy Verhofstadt a transmis, pe 15 ianuarie, ca in cazul in care formatiunea condusa de Calin Popescu Tariceanu sustine aplicarea in totalitate a recomandarilor Comisiei de la Venetia in privinta legilor justitiei si ONG-urilor va avea "un loc binemeritat in interiorul familiei ALDE, daca nu, nu". El a mai afirmat ca liberalii romani, cu referire la partidul condus de Calin Popescu Tariceanu, au promis sa urmeze aceasta cale si ca se asteapta sa actioneze ca atare.

"Daca vor face acest lucru vor avea un loc binemeritat in interiorul familiei ALDE. Daca nu, nu", a avertizat Verhofstadt.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Tariceanu Guy Verhofstadt justitie Romania , #ALDE