Tariceanu vrea si sprijinul dreptei pentru prezidentiale: PSD risca sa nu se descurce singur

Vineri, 04 Aprilie 2014, ora 13:55 2785 citiri
Foto: Arhiva

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, sustine ca ipoteza candidaturii sale la prezidentiale "este un proiect important, atractiv si interesant".

Pentru a concretiza insa o astfel de candidatura, Calin Popescu Tariceanu pune o serie de conditii si, in particular, aceea de a coaliza mai multe partide, de la stanga la centru-dreapta, in jurul numelui sau, potrivit RFI Romania.

"Nu pot sa ascund ca este un proiect care mi se pare important, interesant pentru mine si atractiv, insa sunt foarte realist si va pot spune ca pentru ca o astfel de candidatura sa fie incununata de succes, trebuie sa reusesc sa obtin un sprijin politic cat mai larg, un singur partid astazi in Romania, fie el chiar si PSD-ul are riscuri mari de a putea duce un astfel de proiect singur la indeplinire.

Prin urmare, este nevoie de o coalizare a unor forte politice diverse ca orientare ideologica de pe stanga, de pe centru-dreapta si acesta este lucrul pe care voi incerca sa-l obtin (...) ", spune Tariceanu.

Citeste mai multe despre Tariceanu la RFI: Ipoteza candidaturii mele la prezidentiale, un proiect atractiv pe RFI Romania.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News