Tariceanu vrea din nou in PNL - Reactiile liberalilor si social democratilor (Video)

Joi, 22 Mai 2014, ora 13:05
3038 citiri
Tariceanu vrea din nou in PNL - Reactiile liberalilor si social democratilor (Video)
Foto: Arhiva

Anuntul facut de Calin Popescu Tariceanu, conform caruia este gata sa revina in PNL, a generat reactii diverse in randul liberalilor si sperante de refacere a USL in tabara PSD.

Intrebat cum comenteaza declaratia facuta de Tariceanu la Satu Mare, joi, Crin Antonescu s-a aratat multumit.

"Nu stiu, dar nu este exclus, exista foarte multi oameni care se reinscriu in aceste zile in PNL, exista un caz si la Slatina, mi-a spus domnul Gigel Stirbu (...) Sunt foarte multi oameni care se reinscriu in PNL", a declarat Crin Antonescu prezent la Parlament, la citirea motiunii de cenzura depusa de PNL.

Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al PNL, deputatul Cristina Pocora, a declarat la postul B1TV ca subiectul nu este important pentru PNL astazi, cand se discuta motiunea de cenzura depusa de liberali in Parlament si a subliniat ca daca Tariceanu sustine ca e liberal, atunci ar trebui sa fie prezent la citirea motiunii de cenzura depusa de partid, nu la Satu Mare.

"Haideti sa vorbim despre motiune, despre ultimele zile de campanie, acesta nu este un subiect important (...) Astazi, in Parlament, se citeste motiunea de cenzura a PNL, toti parlamentarii liberali trebuie sa fie prezenti. Si domnul Tariceanu e senator, in mod normal ar trebui sa fie prezent", a spus aceasta.

La randul sau, senatorul PNL Mihaita Calimente a explicat ca reinscrierea fostului presedinte al partidului in PNL are un anumit parcurs, conform statutului. "Domnul Tariceanu trebuie sa faca o cerere de a reveni, care se adreseaza secretariatului general, e supusa discutiei BPN si Delegatiei Permanente", a explicat acesta.

"Eu am spus ca cei de la PSD s-au folosit de domnia sa. Nu au putut realiza ce si-au propus - grupul PNL care sa ramana in interiorul USL - asa ca dupa alegerile europarlamentare nu vor mai avea nevoie de domnia sa", a mai comentat Mihaita Calimente.

In schimb, deputatul PNL Ludovic Orban nu s-a aratat prea incantat de revenirea lui Calin Popescu Tariceanu in partid.

"Nu stiu in ce masura poata sa aiba efect (revenirea lui Tariceanu - n.red.), pentru ca, din pacate, modul in care a parasit Partidul National Liberal a fost un mod care l-a aruncat intr-o lumina extrem de nefavorabila. Este mult mai important ce fac cei 250.000 de membri ai PNL pentru a asigura Romaniei o imagine credibila in Parlamentul European", a declarat Orban la Digi 24.

PSD il sustine in continuare pe Tariceanu

Pozitia PSD a fost exprimata de deputatul PSD Florin Iordache, care a declarat la postul B1TV ca Tariceanu va ramane presedinte al Senatului cu sustinerea PSD.

"Bineinteles (..) Sincer, imi doresc ca PNL sa obtina un scor foarte prost la alegerile europarlamentare, care sa permita schimbarea lui Crin Antonescu (...) Noi, la Senat, l-am ales pe domnul Tariceanu cu toate ca aveam o majoritate confortabila si fara dansul, a venit cu un singur vot", a mai declarat deputatul PSD, subliniind inca o data ca "nu se justifica schimbarea ca presedinte al Senatului".

Tariceanu revine in PNL: Demisia a fost un gest extrem de protest

Calin Popescu Tariceanu a declarat, joi, la Satu Mare, ca este gata sa revina in PNL, dupa "gestul extrem de protest" facut prin plecarea din partid dupa ruperea USL.

Tariceanu a sustinut ca invitatia i-a fost adresata de colegul sau "liberal" Ovidiu Silaghi, dar acesta a anuntat in data de 5 mai ca s-a inscris in PSD pentru a putea candida din partea aliantei electorale PSD-UNPR-PC in colegiul 2 din Satu Mare.

Zilele trecute, prim-vicepresedintele PNL Klaus Iohannis a declarat intr-o emisiune de televiziune ca Tariceanu ar fi reprimit in partid, dar nu se pune problema ca acesta sa ocupe in perioada imediat urmatoare o functie de conducere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Tariceanu revine PNL, #Tariceanu reinscrie PNL , #PNL