Tariceanu vorbeste despre o sesiune extraordinara pentru adoptarea modificarilor aduse Codului Penal

Miercuri, 20 Iunie 2018, ora 17:53 5045 citiri
Foto: Arhiva Facebook/ Calin Popescu Tariceanu

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat miercuri, ca cel mai probabil Parlamentul se va intruni intr-o sesiune extraordinara, pentru a adopta si modifcarile aduse Codului Penal.

Calin Popescu Tariceanu a dat, miercuri, cateva declaratii de presa in Parlament, dupa ce a participat la sedinta Biroului Politic executiv al ALDE.

Intrebat de jurnalisti daca mai reprezinta o urgenta adoptarea modificarilor aduse Codurilor Penale, in conditiile in care abia luna viitoare, in 18 iulie, judeca Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) sesizarea depusa de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) pe modificarile aduse Codului de Procedura Penala, liderul ALDE a raspuns afirmativ.

"Da, pentru ca in afara de Codul de Procedura Penala, mai avem Codul Penal, avem toata munca pe care ne-am angajat sa o terminam in aceasta sesiune si, cel mai probabil o sa facem si sesiune extraordinara. O sa prelungim sesiunea de lucru", a declarat Tariceanu.

Amintim ca ICCJ a decis, marti, sa sesizeze CCR in vederea exercitarii controlului de constitutionalitate, inainte de promulgare, asupra Legii pentru modificarea si completarea Legii 135/2010 privind Codul de Procedura Penala, precum si pentru modificarea si completarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciara.

Asta dupa ce luni Parlamentul a modificat Codul de Procedura Penala, dupa un simulacru de dezbatere de o ora.

A.D.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News