Tariceanu: Voi avea drept de vot in Biroul Politic, imi fusese luat la congresul anterior

Vineri, 22 Februarie 2013, ora 21:51
2827 citiri
Tariceanu: Voi avea drept de vot in Biroul Politic, imi fusese luat la congresul anterior
Foto: Arhiva

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a declarat, vineri seara, ca va avea drept de vot in Biroul Politic al PNL, drept care ii fusese luat la congresul anterior.

"In calitate de fost presedinte, voi face parte din ceea ce se va numi Biroul Politic National, chiar cu drept de vot, ceea ce este o mare realizare pentru mine, pentru ca la Congresul anterior mi se luase dreptul de vot", a declarat Tariceanu, invitat la B1 Tv.

Acesta a pledat insa din nou pentru alegerea conducerii prin vot uninominal, argumentand ca astfel s-ar crea posibilitatea pentru membrii formatiunii sa acceada la functii.

Congresul PNL in imagini: Singurul moment in care Crin nu a zambit

"Am vrut sa pun in evidenta faptul ca suntem un partid democratic, de esenta liberal, ceea ce inseamna necesitatea unei competitii intre indivizi. Accentul trebuie pus pe individul care are curajul sa isi asume o anumita responsabilitate si trebuie sa ii dai aceasta posibilitate. Aceasta posibilitate nu se poate da decat prin vot uninominal.

Ar fi trebuit votati unul cate unul, pentru ca, spre exemplu, s-ar putea sa imi placa 25 de oameni din lista si cinci sa nu fie acceptabili, ce sa fac atunci?", s-a intrebat, retoric, fostul lider liberal.

"Eu cred ca, daca Antonescu avea aceasta initiativa, a votului uninominal, votul trecea", a precizat Tariceanu, subliniind ca postul de secretar general nu a fost o functie aleasa la congres pana acum, "pentru ca este mai degraba o functie organizatorica, in vreme ce vicepresedintii, care au functii politice, sunt alesi prin vot".

Modificarile propuse la Statutul PNL de catre Delegatia Permanenta au fost adoptate, vineri, cu 1.424 de voturi pentru si trei "impotriva", iar amendamentele formulate de fostul lider PNL Calin Popescu Tariceanu nu au mai fost supuse votului.

"Mi-am infranat iesirile la adresa lui Antonescu"

Fostul premier a vorbit si despre cum a fost primit de colegii sai la Cogresul de vineri.

"Am avut parte de o primire care ma bucura. Nu vreau sa credeti ca nu am modestie, dar nu pot sa nu ma bucur cand o sala intreaga ma aplauda. Aceasta primire este un lucru si ce s-a intamplat cu statutul e alta problema.

Nu am facut o actiune de PR, nu am stat pe hol sa socializez. Am venit la dezbaterea pe statut sa imi sustin punctele de vedere si sa le ascult si pe celelalte", a declarat Antonescu.

In ceea ce priveste discursul sau, liberalul a mentionat ca nu a nominalizat nicio persoana si si-a "infrantat atacurile la adresa lui Antonescu".

"Am refuzat sa fac o referire la persoana, dar sa nu imi ceara nimeni sa imi tin gura cand cred ca valorile liberale sunt incalcate. Mi-am infranat atacurile la adresa lui Antonescu si am vorbit despre idei, nu persoane", a accentuat Tariceanu.

In finalul emisiunii, fostul prim-ministru a vorbit despre acordul de coabitare intre premierul Ponta si presedintele Basescu.

"Din punctul meu de vedere, acest acord ii ofera presedintelui unele atributii care nu sunt constitutionale", a incheiat Tariceanu.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Tariceanu drept vot PNL, #statul PNL amendament Tariceanu, #Tariceanu Antonescu vot uninominal , #PNL