Tariceanu: Traian Basescu patroneaza coruptia

Marti, 24 Iunie 2014, ora 23:28
2536 citiri
Tariceanu: Traian Basescu patroneaza coruptia
Foto: Antena 3

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a spus despre Traian Basescu ca "patroneaza coruptia", in contextul scandalului in care este implicat fratele presedintelui, Mircea Basescu.

"Traian Basescu de 10 ani a vrut sa se transforme in apostolul luptei anticoruptie. La sfarsit de mandat am constatat ca coruptia domneste in jurul lui si el o patroneaza.

10 ani de asa-zise eforturi sunt naruite de inregistrarile dintre membrii clanului cu fratele lui, discutii care duc catre el", a declarat Tariceanu, marti seara, la Antena 3.

Acesta a mai spus ca va depune o sesizare la CSM privind modul in care a decurs ancheta in cazul Bercea Mondialu - Mircea Basescu. Totodata, fostul premier a afirmat ca Traian Basescu "are o conceptie primitiva privind puterea - pentru el, puterea trebuie sa o domine".

Presedintele Senatului a subliniat ca declaratia Parlamentului privind demisia de onoare a presedintelui nu are un rol si o urmare juridica, insa mizeaza pe presiunea externa care l-ar putea determina pe Traian Basescu sa demisioneze.

"Traian Basescu nu va demisiona, chiar daca Parlamentul ii va cere acest lucru. Aceasta declaratie va fi insa un semnal extrem de important pentru toti liderii europeni si cred, chiar cred, ca presiunea pe el va fi enorma si la un moment dat va fi fortat sa demisioneze", a mai afirmat Tariceanu.

Parlamentul se va reuni miercuri pentru votarea declaratiei legate de demisia lui Basescu

Duminica seara, prim-ministrul Victor Ponta a anuntat ca in sedinta de luni a coalitiei de guvernare se va discuta posibilitatea unei actiuni parlamentare privind cererea demisiei presedintelui Traian Basescu, in contextul scandalului soldat cu arestarea fratelui sau, Mircea Basescu, pentru trafic de influenta.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat luni ca Birourile Permanente ale Parlamentului vor convoca plenul reunit al celor doua Camere, miercuri dimineata, cand se va vota declaratia politica privind demisia de onoare a lui Traian Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Tariceanu Basescu coruptie, #Tariceanu demisie Basescu, #demisie onoare Basescu , #Traian Basescu