Tariceanu spune ca Toader a facut multe lucruri si face referire la Codruta Kovesi si Augustin Lazar

Miercuri, 17 Aprilie 2019, ora 23:19 3798 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, considera ca Tudorel Toader a avut un rol important in demersul coalitiei PSD-ALDE "pentru reformarea justitiei, pentru a incerca sa revenim la normalitate si a incerca sa asiguram independenta justitiei".

"Toader a facut multe lucruri, hai sa ne aducem aminte, niciun ministru in ultimii zece ani n-a avut curajul sa-i clinteasca un fir de par lui Codruta Kovesi. Sau, cum a fost mai recent, cererea de revocare pentru stimabilul domn Augustin Lazar", spune Tariceanu.

"Fara doar si poate ca este dreptul celor de la PSD sa decida cine sunt ministrii care ii reprezinta in cabinet si, asa cum se stie, Ministerul Justitiei era un portofoliu al PSD-ului. Acum, in ceea ce-l priveste pe Tudorel Toader, eu cred ca el a avut un rol important in demersul pe care noi, coalitia PSD si ALDE l-a intreprins pentru reformarea justitiei, pentru a incerca sa revenim la normalitate si a incerca sa asiguram independenta justitiei, pentru a rupe aceste legaturi oculte intre servicii si parchet, in fine, pentru a repune justitia in normalitate", a afirmat Tariceanu miercuri seara, la Antena 3.

El a spus ca ministrul Toader a facut "multe lucruri".

"Si Toader a facut multe lucruri, hai sa ne aducem aminte, niciun ministru in ultimii zece ani n-a avut curajul sa-i clinteasca un fir de par lui Codruta Kovesi. Sau, cum a fost mai recent, cererea de revocare pentru stimabilul domn Augustin Lazar, care, sigur, nu a fost semnata de presedinte, dar ministrul a intreprins aceste gesturi care eu le-as califica drept justificate si curajoase, ca poate justificate ar fi fost si in trecut, dar n-a avut nimeni curajul", a sustinut Tariceanu.

El a facut referire si la reprosurile care i se aduc lui Tudorel Toader.

"Sigur, i se reproseaza anumite lucruri, am vazut declaratiile domnului Dragnea, am vazut declaratiile doamnei Dancila, in fine... nu-mi ramane decat sa spun ca acuma, partea nostima o vad in seara asta, anumite televiziuni, cele care pana ieri il criticau de mama focului pe Tudorel Toader, au inceput sa se lamenteze ca viitorul ministru va fi Nicolicea", a spus el.

Tariceanu a afirmat ca este o chestiune de pozitionare.

"Eu am spus ca Tudorel Toader a facut lucruri pe care cei din opozitie le-au calificat ca fiind prea abrupte, prea repede le-a facut si prea multe, da, cei din majoritate au spus exact invers, ca a fost prea lent si ca a facut prea putine. E foarte greu sa impaci pe toata lumea. Cert este ca s-a ajuns la aceasta decizie", a declarat Tariceanu.

El a subliniat ca nu se poate vorbi de lipsa de curaj in cazul lui Toader, care a luat decizia sa ii revoce pe Kovesi si Lazar.

Premierul Viorica Dancila a trimis, miercuri seara, la Cotroceni propunerea de revocare a lui Toader si demisiile lui Plumb si Intotero, precum si propunerile de inlocuitori, a anuntat Guvernul.

"Prim-ministrul Romaniei, Viorica Dancila, a transmis, in aceasta seara, presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, propunerile de numire a noilor ministri pentru portofoliile Ministerului Justitiei, Ministerului Fondurilor Europene si Ministerului pentru Romanii de Pretutindeni. Totodata, premierul a transmis catre Administratia Prezidentiala propunerea de revocare a ministrului Justitiei, Tudorel Toader, si demisiile ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, respectiv, ministrului pentru Romanii de Pretutindeni, Natalia Intotero", a anuntat Executivul.

Pentru Ministerul Justitiei a fost propus Eugen Nicolicea, membru al Camerei Deputatilor, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusa Oana Florea, membru al Camerei Deputatilor, iar pentru Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni a fost propus Tit-Liviu Brailoiu, membru al Senatului.

Premierul a trimis propunerea de revocare a ministrului Justitiei, desi acesta spunea ca nu i-a cerut demisia si ca urmeaza sa aiba o discutie joi.

Citeste si Ce inseamna plecarea din Guvern a lui Tudorel Toader. Pentru PSD, dar si pentru Iohannis

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News