Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Tariceanu spune ca are incredere deplina in loialitatea lui Vlase, propus de Iohannis la SIE. Disensiuni cu Dragnea?

Duminica, 17 Iunie 2018, ora 14:35
5804 citiri
Tariceanu spune ca are incredere deplina in loialitatea lui Vlase, propus de Iohannis la SIE. Disensiuni cu Dragnea?
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat ca nu are nicio rezerva in privinta loialitatii lui Gabriel Vlase, propus de seful statului la conducerea SIE, dar a precizat ca inca nu este stabilit un calendar pentru o sedinta a Parlamentului in vederea numirii lui.

"Am confirmat ca nu am stiut (de propunerea de numire a lui Gabriel Vlase ca sef al SIE - n.red.) . O sa ne vedem in cadrul coalitiei. Eu cred ca domnul Vlase are experienta necesara, pentru ca a condus Comisia de supraveghere a SIE. Il cunoastem, e colegul nostru. E vicepresedinte PSD al Camerei Deputatilor. Am lucrat cu el in ultima perioada la proiectul de lege referitor la statutul Casei Regale, pentru gasi o formula institutionala de functionare a acesteia dupa disparitia regelui Mihai I.

(...) E un om care mi-a facut o impresie foarte buna si cred ca ar fi potrivit. Cel putin eu nu am fost la curent si din cate am inteles nici presedintele Dragnea, dar nu vreau sa vorbesc in numele lui.

(...) Eu cred ca presedintele (Iohannis - n.red.) si-a dat seama ca daca ar fi venit cu o alta propunere, care sa nu fie o persoana din cadrul PSD sau al Coalitiei, nu ar fi avut niciun fel de sansa sa treaca prin Parlament. (...) Eu cel putin n-am niciun fel de rezerve si (...) n-am nicio rezerva cu privire la loialitatea lui", a afirmat Tariceanu duminica intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul central al ALDE.

Presedintele Senatului a subliniat ca desi nu exista inca un calendar al Parlamentului pentru aceasta numire, este "o obligativitate" si va trebui actionat in consecinta.

"Nu am stabilit un calendar si nu am discutat cu domnul Dragnea. Exista niste termene in care trebuie sa ne incadram. Si fara indoiala e o obligativitate. Ca atare, va trebui sa procedam pe cale de consecinta", a adaugat Tariceanu.

Presedintele Klaus Iohannis le-a transmis joi presedintilor Parlamentului o scrisoare in care propune numirea lui Gabriel Vlase in functia de director al Serviciului de Informatii Externe.

Iata si cine este Gabriel Vlase

Vineri, Liviu Dragnea a spus ca nominalizarea lui Vlase aduce mai multe intrebari decat clarificari, in timp ce presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat ca "este sah in interiorul PSD" dat de presedintele Iohannis si "o nominalizare care nu il face fericit pe Liviu Dragnea".

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Tariceanu numire Vlase, #Iohannis numit Vlase SIE, #Gabriel Vlase propus SIE , #Senat
Comentarii
Poza Hastalavista
Hastalavista
rank 5