Tariceanu si Voinescu s-au ironizat pornind de la subiectul datoriilor Rompetrol

Miercuri, 16 Iunie 2010, ora 18:36 1767 citiri

Fostul premier liberal Calin Popescu Tariceanu si democrat-liberalul Sever Voinescu au avut o disputa in plen, dupa ce acesta din urma a propus sa se faca o comisie de ancheta care sa cerceteze cum datoriile Rompetrol s-au transformat in obligatiuni.

Disputa a inceput dupa ce liberalul George Scutaru a propus ca deputatii sa extinda competenta comisiei de ancheta propusa de PNL pentru cercetarea sumelor cheltuite pentru patinoarul din Brasov si asupra casei lui Traian Basescu din strada Mihaileanu.

"Am luat act cu satisfactie de initiativa grupului PNL de a face o comisie de ancheta pe casa din Mihaileanu, eu vreau o comisie pe modul cum s-au transformat datoriile Rompetrol in obligatiuni", a intervenit Sever Voinescu.

"Eu observ ca avem o problema serioasa in Parlament. Avem o stea in urcare, este vorba de domnul Sever Voinescu care e venit mai proaspat in Parlament si are o serie de revelatii. Astazi a descoperit intr-un fel apa calda.

Acum cateva saptamani a mai avut una, descoperise praful de pusca si tot felul de lucruri de astea. Si el se mira, de ce e regulamentul asa, de ce functioneaza Parlamentul asa. Pai stiti de ce ca sa nu dea posiblitatea unora ca dumneavoastra sa vina de o suta de ori pe zi si sa ne agaseze si dumeneavoastra sa deveniti nesuferit cu mult peste media pe care o are partidul dvs", a replicat acid fostul premier Calin Popescu Tariceanu.

Liberalul a ironizat ideea lui Sever Voinescu de a propune trimiterea la Comisia juridica, pentru amendamente, a proiectului de hotarare propus de PNL pentru infiintarea unei comisii care sa ancheteze modul in care au fost cheltuiti banii pentru constructia patinoarului din Brasov.

Voinescu are o problema cu Rompetrol

El a aratat ca problema democrat-liberalilor nu este aceea ca regulamentul nu permite ca hotararile sa fie amendate pe fond in plen, ci este una politica.

De ce va feriti de constituirea acestei comisii de ancheta daca aveti convingerea ca banii au fot cheltuiti corect? Domnul Sever Voinescu are o problema cu Rompetrolul. Sigur ca da, facem comisie si cu Rompetrolul, nu avem nicio problema nu ne opunem. Putem sa facem faceti propunerea si o adoptam.

Care e problema, daca va e frica de ceva atunci sigur ca inteleg ca puteti sa va opuneti. Daca vreti sa faceti propunere de comisie de ancheta pe chestiunea Rompetrol eu va garantez ca grupul PNL voteaza in corpore in favoare. Hai sa vedem pana una alta ce facem cu Comisia de ancheta pentru banii care au fost dati la patinoarul de la Brasov", a spus Tariceanu.

"Domnule Tariceanu, m-a surprins violenta punctului dvs de vedere. Nu credeam ca sunteti atat de vehement si de neelegant. Si sincer sa fiu, am crezut pentru o secunda ca asta se intampla datorita faptului ca in aceasta sala nu merge ventilatia si probabil temperatura ridicata va face un pic sa va uitati staiful, dar pe parcursul interventiei dvs. mi-am dat seama de ce v-ati enervat. Rompetrol dom''le. Eh, sa stiti ca eu povestea asta cu Rompetrolul am spus-o pur si simplu pentru a evoca intr-un anumit dialog cu colegi din PNL care blamau PDL pentru niste lucruri, blamam si noi pentru niste lucruri", a raspuns Sever Voinescu.

Voinescu a marturisit ca faptul ca subiectul Rompetrol ii enerveaza pe fostul premier "in asa hal" il pune pe ganduri.

"Vreau sa ii dau replica domnului Voinescu sa nu ramana asa cu cuvintele suspendate in aer. Trebuie sa spun a doua oara ca domnul Voinescu e mai nou pe pamantul politicii, nu stiu cu ce s-a ocupat inainte.

Domnule Voinescu, spre stiinta dvs, problema cu Rompetrolul nu are nicio legatura cu PNL, nici cu Guvernul pe care l-am condus. Transformarea datoriilor Rompetrol in obligatiuni s-a intamplat inainte de anul 2005. Din punctul nostru de vedere nu avem nici cea mai mica problema. Va rog foarte mult demarati aceasta chestiune", a replicat Tariceanu.

Este a doua zi cand dezbaterile din plen degenereaza in acuzatii cu iz penal, dupa ce dezbaterea de marti pe marginea motiunii de cenzura l-a avut in prim plan pe ministrul Trasporturilor, Radu Berceanu, care a denuntat mai multe nereguli petrecute in timpul fostei guvernari liberale si primind, la randul sau, acuzatii.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News