Tariceanu si Vladescu: Piata auto din Romania se va stabiliza in 2011

Joi, 30 Septembrie 2010, ora 17:49 1587 citiri

Piata auto din Romania se va stabiliza in 2011, iar din 2012 vanzarile vor incepe sa creasca, dupa ce in acest an industria auto a fost unul dintre cele mai afectate sectoare de criza financiara, considera Calin Popescu Tariceanu si fostul ministru de Finante Sebastian Vladescu.

"In 2011, nu vad motive pentru relansarea pietei auto. Ma astept la o evolutie proasta, in continuare, dar sa speram macar la o stabilizare la nivelul vanzarilor de anul acesta, la oprirea scaderii", a declarat Tariceanu, la Salonul Auto de la Paris, informeaza Mediafax.

El a argumentat afirmatiile spunand ca se bazeaza pe date economice reale, care nu indica o reluare a cresterii economice, ci, dimpotriva, o scadere.

"De asemenea, datele statistice arata ca si anul viitor vom asista la o scadere economica. In acest context, nu avem motive sa credem ca piata auto o va lua din loc, asta mai ales cand increderea consumatorilor este foarte scazuta, iar bancile nu au reluat creditarea. Deci piata auto nu va asista prea curand la o crestere", a mai spus Tariceanu.

La randul sau, Vladescu spune ca piata auto din Romania se va stabiliza incepand cu anul viitor, iar din 2012 vanzarile vor incepe sa creasca.

"Sunt sanse extrem de reduse de a atrage in aceasta perioada si in viitorul apropiat investitiile unui nou constructor auto, asta pentru ca in prezent exista o supracapacitate de productie la nivel global.

Sa ne rugam sa reusim sa-i tinem pe cei doi constructori existenti si sa ajunga la cifre maxime de productie, moment in care Romania va deveni un nume pe harta productiei de automobile", a mai declarat Vladescu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News