Tariceanu, scrisoare deschisa politicienilor din PNL- propune armistitiu pe Codul Fiscal

Vineri, 06 Martie 2015, ora 15:21 2611 citiri

Liderul PLR Calin Popescu-Tariceanu a trimis, vineri, o scrisoare deschisa politicienilor din PNL, carora le propune un armistitiu pe noul Cod Fiscal, aratand ca este "cea mai liberala reforma fiscala din 2004, de la introducerea cotei unice".

"Va scriu pentru a va cere sa sustineti un armistitiu pe noul Cod Fiscal. Macar noi, liberalii, sa spunem: 'batalia politica se opreste la Codul Fiscal!'. Va cer sa nu incercati sa blocati noul Cod Fiscal, doar pentru ca Vasile Blaga si Catalin Predoiu vor sa ajunga la putere cat mai rapid", se arata in scrisoarea deshisa a lui Tariceanu.

Adresandu-se, de asemenea, oamenilor politici din PNL, el arata, ca, desi partidul s-a transformat intr-unul popular, "condus din umbra de oamenii lui Basescu", multi dintre cei din PNL sustin ideile liberale.

"Codul Fiscal este sprijinit de mediul de afaceri caruia i s-a pus funia la gat de oamenii care au fost in guvernarile Boc si Ungureanu si care au devenit, multi dintre ei, colegi cu voi", a mai sustinut el.

Presedintele Senatului a adaugat ca, in opinia sa, acest Cod Fiscal va trece oricum de Parlament.

Potrivit afirmatiilor sale, noul Cod Fiscal nu este pentru 1-2 ani, ci este o reforma fiscala pentru cel putin 10 ani de acum incolo.

"Dupa ce il trecem, cu toti, prin Parlament, lupta politica poate sa reinceapa. Romania are nevoie de acest moment de luciditate si maturitate politica", a conchis Tariceanu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News