Tariceanu: S-a terminat si cu mimarea democratiei de catre presedintele "tuturor romanilor"

Miercuri, 10 Iulie 2019, ora 16:50
7047 citiri
Tariceanu: S-a terminat si cu mimarea democratiei de catre presedintele "tuturor romanilor"
Foto: Facebook/Calin Popescu-Tariceanu

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, il acuza pe presedintele Klaus Iohannis ca a renuntat la respectul fata de limitele functiei si le cere institutiilor statului sa adopte masuri "pe gustul domniei sale".

"S-a terminat, inteleg, si cu mimarea democratiei de catre presedintele 'tuturor romanilor' care face sedinte la Vila Lac cu liderii unui partid politic. Domnul Iohannis a lepadat orice precautie, orice spoiala de neutralitate, orice aparenta de respect fata de limitele functiei si a iesit sa ordone institutiilor statului trecerea la masuri pe gustul domniei sale.

Domnul Klaus Werner Iohannis, la o zi dupa sedinta politica profund neconstitutionala cu un partid politic, unde a trasat sarcini de campanie si a facut un program de actiuni comune, ordona Guvernului sa elaboreze un proiect de lege si nu oricum, ci in regim de urgenta. Domnul Iohannis nu se opreste aici, ci ordona CSM sa se ralieze prompt actiunii Guvernului", a scris Tariceanu pe Facebook.

El il acuza pe presedintele Iohannis ca doreste sa obtina controlul asupra Consiliului Superior al Magistraturii.

"Nu se mai fac asa lesne dosare magistratilor incomozi spre a putea fi santajati in numele unor interese politice inalte. Nu se mai pot amana procesele dumneavoastra pana dupa ce va veti fi obtinut alegerea si imunitatea prezidentiala, ca in 2014. Era bine cand acele anchetari de magistrati se faceau sub pulpana DNA si nu e bine cand se fac acum, sub controlul CSM, garant al independentei Justitiei! Sa ma mai mir, deci, ca va straduiti sa puneti saua pe CSM?", a mai scris presedintele Senatului.

In opinia sa, Klaus Iohannis a ales sa ignore opiniile magistratilor si este interesat doar de ce spun GRECO, Comisia de la Venetia sau alte organisme externe.

"Dupa Hiroshima, unul ca dumneavoastra, domnule Iohannis, ar fi remarcat, probabil, doar praful produs de cladirile daramate si pericolul de a fi carat de vant peste hotare si nu tragedia umana produsa acolo. Declaratiile de astazi sunt de o gravitate extrema si nu trebuie sa ramana nesanctionate. Nu trebuie sa devenim toti complicii unui presedinte al carui singur scop este sa se mai aleaga un mandat", mai spune Tariceanu.

Presedintele Klaus Iohannis a solicitat, miercuri, Executivului "sa vina urgent" cu o initiativa legislativa care "va corecta" situatia legata de Sectia speciala pentru investigarea magistratilor, pe care a numit-o "o anomalie". "Guvernul sa vina urgent cu initiativa legislativa care va corecta aceasta anomalie", a spus el, la Palatul Cotroceni.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Tariceanu Iohannis sectia speciala, #Tariceanu atac Iohannis , #Senat