Tariceanu renunta la afacerea Citroen si se va concentra pe Ford si Harley Davidson

Joi, 31 Martie 2011, ora 13:41 2891 citiri
Foto: Gazetarul

Fotul premier, Calin Popescu Tariceanu, a renuntat complet la vanzarile marcii Citreon, la aproape 20 de ani de cand a adus in Romania brandul francez.

"Activitatea Automotive Trading Services in ceea ce priveste marca Citroen va continua in Baneasa doar pentru service, nu si vanzarea de masini. Angajatii de la showroomul Citroen din Pipera vor fi mutati la centrul din Baneasa", a spus Bogdan Bucurescu, directorul general al Automotive Trading Services (ATS), noteaza Ziarul Financiar.

Potrivit sursei citate, compania detinuta in proportie de 85% de Calin Popescu Tariceanu si de 15% de Bogdan Bucurescu, este in continuare dealer al marcii Ford si importator al motocicletelor Harley Davidson.

Automotive Trading Services a inregistrat cele mai bune rezultate in 2006, cand a rulat aproape 55 milioane de euro si a inregistrat un profit net de aproape 3 milioane de euro, an in care compania a vandut peste 3.500 de masini.

In 2009, ATS a inregistrat o cifra de afaceri de 15,7 milioane euro si un profit brut de 53.000 de euro, potrivit datelor publicate pe Registrul Comertului. In 2008 businessul ATS a atins un nivel de 20 milioane euro si un profit brut de aproape 1 milion de euro.

In primele doua luni ale acestui an vanzarile Citroen pe piata locala au inregistrat o crestere de peste 40% comparativ cu perioada similara a anului trecut, la 242 de autovehicule, cresterea fiind determinata in primul rand de o apreciere de aproape 400% a vanzarilor de utilitare, in timp ce pe segmentul turismelor vanzarile au continuat sa scada cu 24%, la 107 unitati. In ceea ce priveste vanzarile in Capitala, Citroen a vandut in primele doua luni 38 de autoturisme dintr-un total de 107, in timp ce Ford a comercializat aproape 240 dintr-un total de 517.

In prezent reteaua Citroen din Capitala este alcatuita din doua centre ale dealerului S.D. Prestige Impex, unul in partea de sud a Bucurestiului si unul in partea de nord, in Pipera.

Calin Popescu Tariceanu este unul dintre oamenii de afaceri care au pus bazele pietei auto romanesti in prima parte a anilor '90, fiind membru fondator al Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile a carei presedintie a detinut-o intre 1994-1997 si 2001-2003.

In acelasi timp, infiintata in 1993, ATS a fost printre primii importatori oficiali din Romania dupa 1989, alaturi de Romcar si Autorom, fostii importatori Ford si Mercedes-Benz parte a Tiriac Holdings.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News