Tariceanu: Refacerea aliantei DA, imposibila pentru ca nu exista o necesitate

Luni, 13 Decembrie 2010, ora 13:43 2198 citiri

Intr-un interviu recent fostul premier Calin Popescu Tariceanu marturiseste ca el crede ca Alianta DA nu se poate reface pentru ca nu exista o necesitate.

In interviul publicat in Vox Publica Tariceanu a fost intrebat daca se poate reface Alianta DA. Acesta a raspuns ca nu crede ca se poate reface pentru ca nu exista o necesitate reala.

"Nu cred. O alianta daca apare trebuie sa raspunda unei necesitati. Astazi, in afara dorintei certe a unora de a salva PD-ul, nu vad o necesitate de interes public sau politic in sensul adevarat al cuvantului", a declarat Tariceanu.

Mai mult, Tariceanu a dezvaluit in ce conditii a fost atunci alcatuita alianta.

"Alianta DA nu s-a facut din considerente de ordin ideologic. Este evident ca intre un partid de factura liberala si un partid care, la vremea respectiva, fara sa vreau sa il cataloghez in sens peiorativ, facea parte din Internationala Socialista, nu putea sa fie vorba de o alianta bazata pe elemente ideologice. Trebuie sa recunoastem un lucru, ca Alianta s-a facut intre doua partide care aveau interese politice comune la acel moment.

Si acel moment este sfarsitul anului 2003. Aceste interese politice erau determinate de faptul ca, in primul rand, ambele partide aveau o reprezentare parlamentara si o cota de popularitate scazuta in sondaje, la nivel electoral. In Parlament avea o reprezentare de 7 la suta fiecare. Daca la PNL lucrurile pareau sa evolueze pe o tendinta pozitiva de crestere, dar modesta, la PD lucrurile erau extreme de incurcate", a explicat Tariceanu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News