Tariceanu: PSD si PD-L joaca un poker din care niciunii nu pierd nimic

Miercuri, 30 Septembrie 2009, ora 13:01
1825 citiri

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu compara scandalul din Coalitie cu un joc de poker pe care cele doua partide aflate la guvernare il joaca fara sa piarda ceva, singurii care au de suferit, fiind, inca o data, cetatenii.

"Remanierea lui Dan Nica anuntata de premierul Boc, la ordinul lui Traian Basescu, face parte din pokerul politic jucat de PSD si PD-L. Este o partida din care nici una din tabere nu va pierde nimic. Se bat acum, in preajma alegerilor prezidentiale, dar dupa aceea se vor impaca din nou in numele 'interesului national'. Cei care pierd sunt romanii, care platesc partida de poker a celor partide de la guvernare", a mai scris Tariceanu pe blogul personal.

Fostul premier a facut un scurt bilant al celor noua luni de guvernare PSD-PD-L - somaj, datorii imense, coruptie - si a aratat ca aceste lucruri nu inseamna nimic pentru Executiv.

"Toate aceste semnale negative, extrem de grave, din zona economica ar ingrijora orice coalitie de guvernare cat de cat responsabila. Nu si pe cei de la PSD si PDL. Ei traiesc in lumea lor, unde razboiul politic pentru fotolii de ministri este infinit mai important.

Ce conteaza ca tara este neguvernata? Romanii se vor descurca si singuri", a mai scris Tariceanu.

Fostul premier a spus ca aceasta criza este doar inca una din celebrele incurcaturi ale lui Traian Basescu pe care el le creaza doar pentru a le rezolva.

"Iesirea lui Traian Basescu demonstreaza inca o data ca suntem intr-o situatie in care el creeaza o criza, pentru ca apoi tot el sa incerce sa o rezolve. Presedintele da ordin premierului Emil Boc sa-l decapiteze pe Dan Nica si apoi tot el propune sa medieze intre PSD si PD-L.

Tragedia este ca PSD foloseste acum aceeasi tactica. De aici, jocul de poker de care am vorbit in primul paragraf. Un joc pe care romanii il finanteaza prin taxele si impozitele platite si pe care sper sa il sanctioneze pe 22 noiembrie", conchide Tariceanu.

A.S.

Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
Traian Băsescu dezvăluie care e singura situație în care Gabriela Firea ar putea câștiga Primăria Capitalei. „Pentru Ciolacu nu va fi bine”
Traian Băsescu dezvăluie care e singura situație în care Gabriela Firea ar putea câștiga Primăria Capitalei. „Pentru Ciolacu nu va fi bine”
Fostul președinte Traian Băsescu a comentat duminică seara, 28 aprilie, într-o emisiune la Digi24, șansele Gabrielei Firea de a câștiga alegerile locale. Fostul șef al statului este de...
#Calin Popescu Tariceanu, #criza politica rupere Coalitie PSD PDL, #Traian Basescu , #guvern Tariceanu