Tariceanu: Problema PNL nu este Chiliman, ci raporturile cu PSD

Luni, 03 Iunie 2013, ora 16:23 2784 citiri
Foto: Epoch Times

Fostul lider al PNL, Calin Popescu Tariceanu, considera ca problema adevarata cu care se confrunta PNL nu este Andrei Chiliman, ci "raporturile noastre cu PSD in USL".

Intr-un interviu acordat Adevarul, Tariceanu spune ca PNL va ajunge sa regrete ca i-a exclus pe Andrei Chiliman, Diana Tusa si Vlad Moisescu.

"Se va regreta multa vreme decizia de indepartare a unor oameni care si-au adus contributia statornica, indelungata si fidela pentru ideile si valorile liberale sau pentru refacerea PNL. E un capitol pe care nu vreau sa il dezvolt foarte mult. E intotdeauna neplacut cand vorbim despre demitere, excluderi. Un partid mare, modern, democratic nu recurge la astfel de masuri", a subliniat fostul lider al PNL.

Antonescu: Tariceanu ramane in PNL, poate fi critic. Ideea era sa nu intre in cortegiul lui Chiliman

De altfel, Tariceanu este de parere ca problemele actuale ale PNL nu au legatura cu criticile unor membri, ci cu relatiile din interiorul USL.

"Regret foarte mult situatia in care ne aflam. Eu cred ca, daca PNL se confrunta cu o problema, ideea de a-i critica pe cei care spun ca avem probleme este un reflex nefericit. Eu am spus ca avem o problema, dar problema nu este Andrei Chiliman sau cei care au fost dati afara.

Problema pe care noi o avem tine de raporturile noastre cu PSD in USL, de concurenta inerenta in care suntem, chiar daca suntem parteneri si mai ales de orizontul de timp cand nu vom mai fi impreuna in USL.

In momentul de fata, sondajele de opinie arata ca PNL in cel mai bun de caz este intr-o stagnare, daca nu intr-o pierdere de viteza. In cazul in care coabitarea in cadrul USL va insemna o posibila eroziune a PNL, desigur ca trebuie sa luam masuri pentru a ne restabili perceptia si imaginea in opinia publica", a mai punctat Tariceanu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News