Tariceanu: Pogea este un ministru rudimentar

Vineri, 28 August 2009, ora 16:08 2037 citiri

Gheorghe Pogea este un ministru rudimentar, a declarat vineri, la Scoala de Vara a TNL, Calin Popescu Tariceanu, adaugand ca acesta nu este capabil sa inteleaga unele instrumente financiare sofisticate.

Fostul premier s-a declarat "siderat" de incapacitatea de care da dovada actualul Guvern.

Urmareste AICI inregistrarea discursului sustinut de Calin Popesc Tariceanu la Scoala de Vara a TNL.

"Pogea este un ministru rudimentar, el gandeste situatia cu ecuatii inventate acum 4.000 de ani, crede ca exista doar impozite, venituri si cheltuieli. Intre timp s-au inventat si alte instrumente financiare mai sofisticate", a declarat Tariceanu.

In ceea ce priveste progamul de masuri economice propus de PNL, fostul premier sustine ca acesta nu este completat. El adauga ca ar fi benefic un program cu foarte putine masuri, insa eficiente.

Eu as prezenta trei lucruri simple: cetateanul trebuie sa simta ca acest program il vizeaza pe el si as vorbi despre locurile de munca si aici vin si detaliez: prima pentru un angajatorii care angajeaza o noua persoana, ajutoarele date celor care isi platesc contributiile la timp.

"In perioada de criza cand sectorul privat sufera, sectorul bugetar este cel care completeaza lipsurile, cheltuie bani, investeste in infrastructura pentru a compensa incapacitatea sectorului privat", a declarat Tariceanu.

"Al treilea element este legat de depasirea crizei prin stimularea consumului. (...) Criza ii face pe oameni sa fie tematori, nu mai au curajul sa cumpere produse de folosinta indelungata si sa faca investitii", a declarat Tariceanu.

Tariceanu subliniaza ca aceste solutii au dat roade oriunde au fost aplicate. Ceea ce a facut guvernarea Boc pana acum a fost sa aplice numai "masuri antieconomice", sustine Tariceanu.

Fostul premier recunoaste insa ca programul "Prima Casa" a fost o idee buna, pusa insa in aplicare prost.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News