Tariceanu: PNL ar putea da inca un prim-ministru

Vineri, 28 August 2009, ora 17:10
3008 citiri
Tariceanu: PNL ar putea da inca un prim-ministru
Foto: Realitatea TV

Partidul National Liberal ar putea sa dea din nou un prim-ministru, in conditiile in care Guvernul nu ar putea fi constituit decat printr-o noua coalitie.

Intrebat daca ar accepta sa ocupe din nou fotoliul de premier, Calin Popescu Tariceanu nu a raspuns, insa a precizat ca pentru postul de prim-ministru va fi nevoie nevoie de negocieri si compromisuri.

Urmareste AICI inregistrarea discursului sustinut de Calin Popesc Tariceanu la Scoala de Vara a TNL.

"Trebuie sa avem suport politic suficient ca sa facem parte din actul de guvernare apoi trebuie sa vedem ce compromisuri sunt necesare pentru a intra la guvernare, pentru ca greu de crezut ca va exista un Guvern monocolor in Romania", sustine Tariceanu.

El adauga ca, pentru a da un premier, PNL trebuie sa faca un compromis, insa nu unul care sa fie "pagubitor" si sa se intoarca impotriva partidului.

"Probabil vom mai fi in situatia de a fi la guvernare si probabil ca vom da si un prim-ministru", a declarat Tariceanu.

Mircea Basescu, marele "aranjor" de la portul Constanta

Fostul presedinte PNL Calin Popescu Tariceanu s-a lansat si intr-un atac la presedintele Traian Basescu, spunand ca acesta se ocupa doar de gestionarea propriei imagini, in urma scandalurilor in care este implicat el si familia lui.

Liberalul sustine ca fratele presedintelui patroneaza toate operatiunile din portul Constanta.

"Tot ce inseamna operatiuni in portul Constanta este arondat la firma lui Mircea Basescu, ca el este marele aranjor si marele patron al operatiunilor care se petrec in port, de care am mai auzit si noi cum se fac, cu containere din China, cu marfa subevaluata si asa mai departe, care trec bine-merci si nu se intampla nimic pentru ca au patronajul fratelui presedintelui", a sustinut Calin Popescu Tariceanu, promovandu-l pe Antonescu drept o alternativa la un acest tip de a fi presedinte.

Fara sa se refere explicit la Traian Basescu, Tariceanu a criticat faptul ca seful statului are "tot timpul un mesaj bazat pe lupta anticoruptie, dar astazi se vede ca masca pe care si-a construit-o cu mare grija este pe cale sa cada, este plina de crapaturi si fisuri".

Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
#Calin Popescu Tariceanu, #PNL premier, #coalitie guvern liberali , #guvern Tariceanu