Tariceanu: Pierderea increderii cetatenilor in institutii deschide calea spre dictatura

Marti, 18 Mai 2010, ora 23:12
2820 citiri
Tariceanu: Pierderea increderii cetatenilor in institutii deschide calea spre dictatura

Prin distrugerea credibilitatii institutiilor de stat, se deschide calea spre dictatura, sustine fostul premier Calin Popescu Tariceanu, care avertizeaza ca reducerile de salarii si pensii nemultumesc populatia.

Calin Popescu Tariceanu a declarat ca actuala putere incearca sa creeze impresia ca bugetarii si pensionarii sunt o povara pentru economia romaneasca, ceea ce este fals.

"Distrugand credibilitatea institutiilor (armata, politie, scoala, spital sau medic sau sanatate, parlament), ajungem in final la un lucru foarte periculos. Cetatenii isi pierd increderea in stat si calea catre dictatura se deschide. Este lectia pe care am invatat-o dupa Cel de-Al Doilea Razboi Mondial", a declarat Calin Popescu Tariceanu.

Fostul prim-ministru l-a criticat dur pe Emil Boc, pentru modul in care guverneaza, facand referire la inteligenta acestuia.

"Indiferent de varsta, un om inteligent trebuie sa invete sa asculte de la altii, la prim-ministru nu vad acest lucru", a declarat Calin Popescu Tariceanu.

Calin Popescu Tariceanu a adaugat ca guvernul condus de Emil Boc este, in prezent, paralizat, iar membrii Cabinetului sau au intrat in silenzio stampa pentru ca stiu ca urmeaza o criza politica.

"Isi dau seama ca sunt terminati si ne apropiem cu pasi repezi de o criza politica majora care ar trebui sa se termine cu demisia actualului Guvern", a declarat Calin Popescu Tariceanu, adaugand ca lui Emil Boc o sa i se ceara sa se sacrifice pentru tara, iar acesta o sa accepte.

Premierul a declarat ca exista masuri "de bun-simt" care ar evita reducerea salariilor bugetarilor si a pensiilor. Este vorba, in primul rand, despre reducerea cheltuielilor cu deplasarile si convorbirile telefonice sau autoturismele din institutiile publice.

Intr-o perioada infloritoare, acestea pot fi suportate, insa intr-o perioada de criza trebuie sa umbli unde sunt cheltuieli de care te poti dispensa", a declarat Tariceanu.

Statul trebuie sa vanda actiuni ca sa iasa din criza

O alta solutie ar fi vinderea participatiilor statului la diverse societati comerciale, a precizat Calin Popescu Tariceanu, adaugand ca in toate tarile din fostul spatiu sovietic s-a recurs la astfel de masuri.

Fostul prim-ministru da exemplul Poloniei, tara care nu a fost afectata grav de criza economica, si care a acoperit o parte din venituri prin privatizarea societatilor de stat.

Statul mai are participatii la Romtelecom, la Electrica, la Petrom. Nu s-a pus pana acum problema vanzarii acestor participatii pentru a aduce venituri suplimentare", a declarat Tariceanu.

O alta problema o reprezinta datoriile unor societati catre stat. Statul roman ar putea sa execute silit societatea Kaz Munai Gaz, sustine fostul prim-ministru, pentru a obtine plata datoriei in cazul preluarii Rompetrol, de aproape 670 de milioane de dolari.

Statul kazah se pune intr-o lumina nefavorabila dovedeste ca este in incapacitate de plata. (..) O atitudine de refuz de plata mi se pare putin probabila", a declarat Tariceanu.

Calin Popescu Tariceanu precizeaza ca exista si masuri care pot fi luate pentru protectia sociala, prin parteneriate cu companiile energetice, care au facut profituri mari in urma cresterii tarifelor la energie.

Fostul prim-ministru sustine ca societatile private pot varsa sume de bani intr-un fond social pentru ajutorarea familiilor sarace, cu venituri pe membru de familie intre 115 si 615 lei, insa Guvernul nu se sinchiseste sa aplice astfel de masuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Calin Popescu Tariceanu, #Tariceanu dictatura, #Tariceanu credibilitate dictatura , #stiri Calin Popescu Tariceanu
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
Tradiceanu gindeste profund dar nu are curaj sa spuna: pierderea alegerilor de catre PNL inseamna ca nu mai poate fura firma Sterling, si implicit Crinu-Tradiceanu-patriciu...
Poza TOM
TOM
rank 5
Sigur că este periculos tănăule, dar nu voi mafiotii ati imbacsit cu hoiturile voastre nesimtite toate institutiile de ati scarbit si infuriat lumea? Mai si spui fără nici o jenă măcar pentru anii pe care ii cari in greabăn! Rusine să vă fie!