Tariceanu o sustine pe Dancila si ii lauda discursul din PE: MCV a esuat

Miercuri, 03 Octombrie 2018, ora 15:11
4198 citiri
Tariceanu o sustine pe Dancila si ii lauda discursul din PE: MCV a esuat
Foto: Arhiva Facebook/ Calin Popescu Tariceanu

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, miercuri, la Parlament, referitor la discursul premierului Dancila din plenul PE in care a zis ca "MCV si-a ratat menirea" la noi in tara, ca si el a spus in mai multe randuri ca MCV a esuat in Romania.

"Am spus si eu ca MCV (Mecanismul de cooperare si de verificare - n.red.) a esuat, pentru ca, daca la inceput au fost 4 repere, ulterior, ati vazut in ultimul raport avem 12 recomandari. De la 4 au ramas 12, ca sa glumesc. Este o forma de discriminare pentru ca se aplica doar Romaniei. Problemele din raport se regasesc si in alte tari, nu doar in Romania. Esecul este evident (al MCV - n.red.).

Ne trezim dupa atatia ani sa constatam ce? Anumite obiective au fost atinse, dar intre timp au aparut abuzuri, scoase la iveala de presa, nerespectarea independentei Justitiei prin protocoalele de colaborare cu SRI, prin care procurorii erau obligati sa raporteze...ce independenta e asta? La toate lucrurile astea nu putem gasi niciun fel de raspuns.

Toate aceste probleme vor fi rezolvate in Romania si nu este nevoie de niciun fel de MCV", a declarat liderul ALDE, miercuri, la Parlament.

De asemenea, acesta a adaugat ca prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, nu recunoaste ca in Romania exista probleme mai serioase decat cele din rapoartele MCV, pentru ca asta ar insemna un esec al Comisiei Europene privind MCV-ul.

"Eu iau declaratiile domnului Timmermans care incepe sa achieseze la unele lucruri sesizate, precum protocoalele secrete. Domnul Timmermans este responsabil pe MCV. A recunoaste ca in Romania avem o problema mai serioasa decat apare in MCV, cu abuzurile in Justitie din partea procurorilor, ar insemna practic recunoasterea unui esec al Comisiei privind acest mecanism (MCV - n.red.) ", a mai afirmat Tariceanu.

In plus, presedintele Senatului a felicitat-o pe Viorica Dancila pentru discursul sustinut in plenul Parlamentului European astazi, unde a avut loc dezbaterea despre statul de drept in Romania.

Iata ce a sustinut in PE Viorica Dancila intr-un discurs foarte agresiv citit de pe foaie: Fara Legile Justitiei, Parchetul se intoarce in era sovietica. MCV si-a ratat menirea!

"As vrea sa salut si sa transmit aprecieri doamnei premier, face cinste Romaniei. As vrea sa vad si alti romani in masura sa prezinte, sa promoveze si sa apere imaginea si interesele Romaniei asa cum a facut doamna Dancila azi, a facut-o foarte bine, bravo ei!", a mai spus presedintele Senatului.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Tariceanu MCV, #Tariceanu discurs Dancila PE , #Senat