Tariceanu: Nu vad niciun motiv ca actuala guvernare sa demisioneze

Marti, 18 Noiembrie 2014, ora 09:07
2942 citiri
Tariceanu: Nu vad niciun motiv ca actuala guvernare sa demisioneze

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, nu considera ca existe motive pentru demisia Guvernului lui Victor Ponta.

Tariceanu a sustinut, intr-o interventie telefonica la Antena3, ca o demisie a executivului ar crea instabilitate si ca Guvernul este perfect legitim, in urma alegerilor din 2012.

Doua tabere in PSD dupa ce Ponta a pierdut alegerile: "Pasul inapoi" vs. "pastram guvernarea"

"Cei care sunt in preajma domnului Iohannis ar dori sa acceada la guvernare. Insa trebuie sa tinem cont de doua lucruri. Acest guvern care este in functiune in momentul de fata este rezultatul democratic dat de cetateni in 2012. Daca noi am spus ca recunoastem rezultatul votului democratic din 2014, atunci acceasi logica trebuie sa se aplice si pentru votul din 2012.

De ce? Pentru ca daca nu am merge pe acesta logica care este corecta, am crea o teribila instabilitate care s-ar reflecta in cicluri electorale nu de 4-5 ani, pentru Parlament, respectiv presedinte, ci o data la 2 ani. Ce s-ar intampla daca in urma alegerilor din 2016 ar castiga alegerile tabara opusa lui Iohannis. Ar trebui ca atunci sa demisioneze. Actuala majoritate care degaja si sustine un guvern este perfect legitima", a spus Tariceanu.

Seful Senatului a continuat aratand ca "avem o problema din momentul in care manadatul prezidential a fost extins la 5 ani. Astfel s-a creat problema si posibilitatea coabitarii. Acest lucru nu trebuie sa impiedice functionarea corecta a institutiilor. Nu vad niciun motiv ca actuala guvernare sa demisioneze, decat daca, sigur, in Parlament va exista o motiune de cenzura care poate sa rastoarne guvernul".

Un lider UDMR cere iesirea de la guvernare

Tariceanu nu crede ca sunt sanse ca USL2 sa se rupa si considera ca pierderea alegerilor prezidentiale este un bun prilej atat pentru demonstrarea solidaritatii in cadrul coalitiei cat si pentru o analiza a esecului. "Azi a fost un prilej foarte bun pentru cele patru partide sa iesim si sa ne exprimam solidaritatea. Odata ce am recreat USL si am participat impreuna la alegeri, imi asum o parte din esec. Nu pot fi unii cu esecul si altii cu succesul cand esti intr-o coalitie. Guvernul va continua sa functioneze ca si pana acum", a spus acesta.

"Ceea ce este cel mai important este sa facem o analiza cat mai lucida cu privire la esecul pe care l-am avut la aceste alegeri. Recunoasterea rezultatului votului este una, dar o analiza este obligatorie. Trebuie sa discutam care sunt strategiile pe care trebuie sa le urmam. Iata ca 2016 aproape bate la usa, iar ambitia mea este ca Partidul Reformator Liberal sa obtina un scor bun la alegerile viitore si sa continue sa fie reprezentativ in Parlament", a incheiat Tariceanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Tariceanu demisie Guvern, #Tariceanu demisie Ponta , #Senat