Tariceanu nu i-ar spune nu lui Gabriel Oprea: Conduce un partid care se comporta democratic

Luni, 08 Februarie 2016, ora 07:53
2918 citiri
Tariceanu nu i-ar spune nu lui Gabriel Oprea: Conduce un partid care se comporta democratic
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, considera ca Gabriel Oprea, urmarit penal pentru abuz in serviciu, este mai frecventabil decat fostul presedinte Traian Basescu, intrucat ar conduce un partid "democratic".

"Gabriel Oprea conduce un partid care se comporta dupa regulile democratice", a spus Tariceanu la Digi 24, intrebat daca acesta i se pare un partener politic frecventabil.

"Daca discutam despre frecventabilitate, sunt persoane in Romania cu care chiar nu doresc sa am de-a face. Cum ar fi Basescu si partidul dansului. In calitate de presedinte a facut extrem de mult rau. Chiar am discutat cu colegii mei daca ne-am propus cu cineva sa nu colaboram, acesta este partidul domnului Basescu", a explicat Tariceanu.

E oficial: Gabriel Oprea este urmarit penal

Gabriel Oprea este acuzat de abuz in serviciu de procurorii DNA, insa Tariceanu, presedinte al Senatului, crede ca "cu prea multa usurinta noi preluam acuzatiile facute procurori la adresa unor personalitati politici sau oameni simpli si indepartam din start prezumtia de nevinovatie. Eu nu pot sa apreciez si cred ca este rolul instantei sa aprecieze daca Oprea a folosit in mod abuziv sau nu coloana cu antemergator de politie. Cred ca Oprea trebuie sa se bucure ca orice alt cetatean de prezumtia de nevinovatie."

Intrebat ulterior daca mai trebuie sa candideze un politician cu asemenea suspiciuni de integritate si aflat in centrul unui incident in care un om si-a pierdut viata, Tariceanu a apreciat intrebarea ca fiind "foarte buna".

"Fiecare considera in momentul in care este intr-o situatie politica ce trebuie sa faca, numai ca in Romania, asa cum am vazut in ultima perioada, excesele si abuzurile in Justitie curg. Arestarile preventive, scurgerile de informatii din dosare, inlaturarea prezumtiei de nevinovatie, lucrul acesta ma pune in situatia sa ma intreb daca drepturile si libertatile cetatenilor sunt respectate, daca aceste abuzuri nu au in spate si alte resorturi", a raspuns retoric Calin Popescu Tariceanu.

Dragnea si Oprea au semnat protocolul: Cooperare la locale si fara primari alesi in doua tururi (Video)

Seful ALDE a explicat si politica de aliante a partidului sau la locale: niciun document oficial, ci intelegeri locale cu PSD: "Obiectivul ALDE este sa mergem singuri la alegerile locale, pe liste proprii. Acolo unde vor fi interese comune cu PSD, probabil ca acel lucru il vom face, dar aceste intelegeri locale nu vor face parte dintr-un document".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Tariceanu aparare Gabriel Oprea, #Tariceanu ALDE alegeri locale, #Tariceanu Oprea urmarit penal , #ALDE