Tariceanu negociaza cu partidul fondat de Voiculescu un acord parlamentar - surse

Luni, 25 August 2014, ora 17:38
2876 citiri
Tariceanu negociaza cu partidul fondat de Voiculescu un acord parlamentar - surse
Foto: Arhiva

PC si PLR condus de Tariceanu au discutii pentru incheierea, in perioada urmatoare, a unui acord parlamentar, intentionandu-se formarea de grupuri comune in Parlament in scopul promovarii initiativelor si valorilor de centru-dreapta, au precizat, luni, surse din PC.

Potrivit surselor citate, acest acord parlamentar ar putea fi incheiat inaintea alegerilor prezidentiale din noiembrie.

Prin aceasta strategie, PC urmareste sa-si intareasca in Parlament grupurile parlamentare, aproape dubland numarul lor cu parlamentarii din partidul lui Calin Popescu Tariceanu, ceea ce i-ar da posibilitatea de a avea un cuvant mai greu de spus in Parlament.

Conservatorii ar mai obtine, prin aceasta miscare, avantajul de a se identifica cu valorile de centru-dreapta, intentionand sa ocupe culoarul ideologic revendicat in prezent de PDL si PNL.

Partidul Liberal Reformator ar avea, la randul sau, beneficiul de a face parte dintr-un grup parlamentar, dar si posibilitatea de a-si sustine initiativele. Din punct de vedere strategic, desi este cunoscuta apropierea lui Calin Popescu Tariceanu de Victor Ponta, parlamentarii din PLR nu ar putea sa se afilieze grupurilor PSD, deoarece acesta are grupuri "bine inchegate", iar social-democratii sustin valorile socialiste, au mai precizat sursele mentionate.

Vicepresedintele PC Codrin Scutaru a precizat ca nu exclude o astfel de colaborare, avand in vedere ca si PC si PLR sustin masurile de centru-dreapta.

"Nu sunt mandatat sa vorbesc despre acest lucru. Nu exclud insa ca o astfel de idee sa poata fi subiect de discutie intre cele doua partide, avand in vedere ca sustinem si unii si altii masuri de centru-dreapta. Noi avem ca doctrina social-liberalismul modern, PLR sunt liberalii care continua traditia PNL istoric", a afirmat Codrin Scutaru.

In prezent, PC are grupul parlamentar de la Senat format din 9 senatori, iar la Camera Deputatilor din 15 deputati, in timp ce partidul lui Tariceanu are in jur de 30 de parlamentari, majoritatea plecati de la PNL.

PLR a avut, la inceputul lunii august, Congresul de constituire, unde Calin Popescu Tariceanu a fost ales presedinte al partidului, dar si candidat la Presedintie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Tariceanu acord parlamentar PC, #PC acord partid Tariceanu , #Partidul Liberal Reformator