Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Tariceanu: Misiunea Monicai Macovei e sa-mi diminueze sansele pentru turul doi

Miercuri, 13 August 2014, ora 11:27
2743 citiri
Tariceanu: Misiunea Monicai Macovei e sa-mi diminueze sansele pentru turul doi
Foto: infobraila.ro

Presedintele Senatului si al Partidului Liberal Reformator, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca afirmatiile pe care Monica Macovei le face la adresa lui sunt parte a unui plan de sabotare a sanselor sale pentru turul 2 al alegerilor.

"In calitatea sa de membra activa a echipei lui Traian Basescu si in ciuda declaratiilor belicoase de fatada dintre cei doi, Monica Macovei are acum de dus la indeplinire doua misiuni, parte a planului urzit de Basescu:

1. atacuri publice "sub centura" la adresa mea si

2. captarea atentiei opiniei publice asupra sa", arata Calin Popescu Tariceanu intr-un comunicat remis miercuri Ziare.com.

Tariceanu: Iohannis si Predoiu, doua marionete care joaca dupa cum le canta Basescu

Presedintele Senatului acuza ca atacurile Monicai Macovei au scopul de a-i "diminua sansele de a intra in turul doi al alegerilor, stiut fiind ca am fost permanent un adversar redutabil al presedintelui Romaniei", iar cresterea notorietatii lui Macovei ar urma sa duca la cresterea influentei in "asa zisul partid de dreapta", care ar urma sa fie preluat ulterior de Traian Basescu.

Atacurile la care face referire Tariceanu sunt comentariile facute recent de Monica Macovei la B1 TV. Europarlamentarul PDL a povestit in cadrul unei emisiuni o sedinta a Guvernului Tariceanu din 2007, in care ea avea functia de ministru al Justitiei, si cand tocmai se aflase ca procurorii DNA il urmaresc pe George Copos.

Monica Macovei, cu anticoruptia la urne. De ce nu are sanse? (Opinii)

In aceea sedinta, a rememorat Monica Macovei, toti ministrii erau socati de faptul ca se putea intampla asa ceva, iar premierul Tariceanu, dupa ce i-a spus "Credeam ca mergem dupa opozitie", i-ar fi reprosat ca nu a stiut de faptul ca exista o ancheta asupra unui ministru al sau.

Monica Macovei ar fi insistat ca procurorii nu trebuie sa anunte Executivul in privinta anchetelor pe care le realizeaza, iar premierul Tariceanu ar fi dat-o afara din sedinta pentru o jumatate de ora, invitand-o sa revina cu o parere schimbata in chestiunea respectiva.

Monica Macovei sustine ca, la intoarcerea in sedinta, i-ar fi spus lui Tariceanu ca nu si-a schimbat opinia si ca nu va face nimic pentru ca premierul sa fie anuntat de evolutia anchetelor.

Si Calin Popescu Tariceanu si Monica Macovei si-au anuntat intentia de a candida la presedintia Romaniei la alegerile de la inceputul lui noiembrie.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Tariceanu Macovei atacuri alegeri, #Tariceanu Macovei notorietate politica, #Tariceanu Macovei turul doi , #Partidul Liberal Reformator