Tariceanu: Masurile anuntate sunt incorecte, scaderea salariilor este injusta

Vineri, 07 Mai 2010, ora 14:00
1585 citiri
Tariceanu: Masurile anuntate sunt incorecte, scaderea salariilor este injusta
Foto: Arhiva

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a declarat vineri ca presedintele Basescu si premierul Boc se considera "un fel de neprihaniti sositi pe scena politica romaneasca, care isi permit sa acuze pe altii", masurile anuntate fiind incorecte din punct de vedere economic, social si moral.

"Sunt masuri incorecte atat din punct de vedere economic, cat si din punct de vedere moral si social. Economic, pentru ca Guvernul ar fi trebuit de peste un an si patru luni sa incerce sa adopte masuri pentru limitarea efectelor crizei printr-o serie de parghii pe care le are la dispozitie pentru repornirea economiei.

Alegerea facuta de presedinte si de actualul Executiv a fost una de asteptare in asa fel incat sa se produca efectul de antrenare al economiilor occidentale, ceea ce este inacceptabil", a spus Tariceanu pentru Mediafax.

Fostul premier a mai precizat ca toate tarile din UE au adoptat propriile pachete de masuri pentru limitarea efectelor crizei si repornirea economiei.

"In aceasta perioada de un an si patru luni, clientela politica a PD-L a trait bine-merci din contracte grase, din posturi oferite in administratie, lucru care se vede din faptul ca numarul de bugetari a crescut.

E incorect moral pentru ca daca pe de-o parte clientela politica a dus-o bine, si mai bine decat in trecut, acum factura crizei trebuie sa o plateasca toti cetatenii Romaniei, pentru ca toata lumea va fi lovita de aceste masuri, nu numai cei care lucreaza in sectorul bugetar. Scaderea salariilor cu 25% mi se pare o masura injusta, de o gravitate fara precedent", a spus fostul premier.

Liberalul s-a declarat surprins de faptul ca "presedintele a prezentat aceste masuri in locul Guvernului". El a criticat si "nonsalanta" cu care seful statului a prezentat masurile drastice pentru reducerea cheltuielilor, "incercand sa arunce vina in alta parte, la guvernele trecute care au marit salariile in perioada 2005-2008".

"Domniile lor acuza perioada cand PNL a fost la guvernare pentru ca a majorat salariile, dar iresponsabilitatea unor declaratii si unor solicitari de genul celor privind cresterea salariilor profesorilor unde sunt? Am impresia ca au uitat de ele. Ei se vad ca un fel de neprihaniti sositi pe scena politica romaneasca, care isi permit sa acuze pe altii, dar aceste acuzatii nu tin", a spus Tariceanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
#Calin Popescu Tariceanu, #masuri criza Romania , #PNL