Tariceanu lamureste: candideaza sau nu la Primaria Capitalei?

Vineri, 22 Ianuarie 2016, ora 21:49 3545 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Calin Popescu Tariceanu, copresedinte al ALDE, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa la Bacau, ca "in mod cert" nu va candida pentru functia de primar al municipiului Bucuresti.

De asemenea, el a negat si faptul ca s-ar inscrie in fundatia "Black Sea Regional Project" initiata de fostul premier Victor Ponta.

Tariceanu, despre o debarcare a sa de la sefia Senatului: Exista un regulament in vigoare

"Am multe proiecte de realizat in acest an, fapt pentru care am si renuntat la catedra universitara. Este programul de la Senat, dar mai ales activitatea de consolidare si pregatire a partidului pentru alegerile locale si parlamentare. Sunt activitati pe care le consider deosebit de responsabile si care imi vor lua, zilnic, mult timp", a precizat Calin Popescu Tariceanu.

In context, copresedintele ALDE a precizat ca partidul pe care il conduce impreuna cu Daniel Constantin "va merge pe picioarele sale in viitoarele alegeri locale si parlamentare".

"Nu ne-am propus niciun fel de alianta. Avem pregatiti ori aflati in pregatire oameni cu dorinta de a performa in politica pentru binele comunitatilor din care provin ori al tarii. Cele doua scrutinuri electorale constituie doar primul pas in dezvoltarea unui partid de dreapta puternic, ce are si o componenta europeana cunoscuta, fiind singurul partid recunoscut in calitate de membru al familiei liberale europene dupa ce PNL a trecut in alta grupare politica din Parlamentul European. Dorim consolidarea unui partid pe care ni-l dorim de cursa lunga", a precizat Calin Popescu Tariceanu.

Copresedintele ALDE a evitat, insa, sa raspunda unei intrebari punctuale privind intentia organizatiei locale de a propune o eventuala candidatura pentru reinvestirea actualului primar al municipiului Bacau, Romeo Stavarache. Acesta fusese ales pentru trei mandate din partea PNL, beneficiind in trecut si de sprijinul politic oferit de Calin Popescu Tariceanu, dar acum este in afara partidului in urma problemelor cu justitia, fiind condamnat in prima instanta la trei ani cu suspendare intr-un dosar de coruptie.

"Sa-si rezolve problemele si, apoi, se mai poate discuta. Avem, insa, si alte variante viabile, chiar valoroase", a raspuns Calin Popescu Tariceanu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News