Tariceanu la atac: Iohannis este un personaj de fatada, iar Blaga un executant

Duminica, 17 August 2014, ora 17:17 4145 citiri

Presedintele Senatului si lider al Partidului Liberal Reformator (PLR), Calin Popescu Tariceanu, afirma, intr-un comunicat, ca liderul PNL, Klaus Iohannis, candidat al ACL pentru Presedintie, nu este mai mult decat un personaj de fatada, care n-are nici cele mai vagi cunostinte si cultura politica pentru functia de sef al statului.

Comunicatul liderului PLR si candidat al acestei formatiuni pentru prezidentiale vine in urma unor declaratii facute sambata, la Brasov, de Vasile Blaga, liderul PDL si sef al campaniei pentru prezidentiale a candidatului Klaus Iohannis, potrivit carora Calin Popescu-Tariceanu a fost inclus printre cei care au rupt Alianta Dreptate si Adevar in 2007.

"Iohannis? El nu este mai mult decat un personaj de fatada, care n-are nici cele mai vagi cunostinte si cultura politica pentru functia la care l-ati pus sa candideze. Zgarcenia in exprimare nu ascunde idei benefice, ci lipsa de idei. I-ar mai fi necesara multa pregatire si multi ani sa ajunga la un nivel cat de cat acceptabil.

Jocurile le veti face in continuare dumneavoastra alaturi de Basescu. De altfel, in discursul sau rostit tot la Brasov regasim metodele si planurile neavenite si impotriva spiritului Constitutiei folosite de Basescu.

In ciuda actualei majoritati parlamentare solide, domnul Iohannis vrea un alt Guvern. Daca va deveni presedinte, el, Iohannis, va fi o copie la indigo a lui Basescu, isi propune sa faca si sa desfaca majoritati parlamentare, indiferent de votul electoratului la alegerile parlamentare. Ce dovada ne mai trebuie ca 'marele partid' rezultat din fuziunea PDL+PNL este continuatorul regimului Basescu?", afirma Tariceanu.

Tariceanu: Alianta Dreptate si Adevar s-a destramat din cauza unui plan urzit de Traian Basescu

Presedintele Senatului tine sa sublinieze ca Alianta Dreptate si Adevar s-a rupt in 2007 nu din cauza lui, ci ca urmare a "planului urzit de Traian Basescu" in urma caruia el trebuia sa demisioneze din functia de prim-ministru din partea PNL, partid care urma sa fie acaparat politic de PDL si transformat in "jucaria" sa.

"Santajul esuat la care am fost supus atunci pentru a organiza alegerile pentru Parlamentul European la o data impusa de PDL a determinat decizia de a demisiona a 'partenerilor' nostri de Alianta. Si atunci, dar si azi, cand s-a dovedit ca am procedat corect si principial, imi fac un titlu de onoare ca mi-am facut datoria de presedinte al PNL si de prim ministru prin opozitia mea la planurile lui Basescu (...)

Cand am colaborat ca prim ministru cu PSD, nu am anticipat infiintarea viitorului USL, entitate politica indreptata impotriva regimului si personajului Traian Basescu, dar azi, puteti sa ma considerati un protocronist, confirmat de votul masiv din 2012 in favoarea fortelor anti-Basescu", spune Tariceanu in comunicatul mentionat.

Tariceanu catre Blaga: Intr-un viitor apropiat veti reface relatia de subordonare Basescu-Blaga

De asemenea, el ii aminteste lui Vasile Blaga ca la vremea respectiva era "mana dreapta" a lui Traian Basescu.

"L-ati slujit permanent in cele mai dificile momente. Ba chiar v-ati facut un titlu de glorie ca l-ati salvat de la demitere in 2012, la Referendum, in ciuda majoritatii covarsitoare a romanilor (...)

Dumneavoastra, Vasile Blaga, ati fi fost si azi executantul ordinelor lui Traian Basescu, daca nu ar fi aparut razboiul orgoliilor cu Elena Udrea. Asta nu inseamna ca intr-un viitor, care se intrevede din ce in ce mai apropiat, nu veti reface relatia de subordonare Basescu-Blaga. Va leaga nu numai o Istorie intreaga, cat mai ales fondul, acelasi limbaj si aceeasi filosofie. Si atunci, cine ar mai putea avea incredere in dumneavoastra? Numai naivii mai cred in proiectele dumneavoastra politice, pe care le etichetati fals a fi de dreapta", adauga liderul PLR.

Tariceanu spune si ca partidele care se revendica azi de dreapta - PDL, PNL, PMP sau PNTCD - nu au in realitate vreo ideologie, iar "urmare a manevrelor neconstitutionale ale presedintelui Romaniei, ele au devenit forme fara fond, simple instrumente pe care Traian Basescu le manipuleaza mai mult sau mai putin direct", iar pierderea identitatii PNL a fost ratiunea politica a infiintarii PLR.

El mai adauga si ca liberalismul nu are nevoie sa fuzioneze si nici sa faca aliante cu partide a caror ideologie este incerta, cum este PDL.

"Ceea ce faceti dumneavoastra alaturi de cativa politicieni care au abandonat liberalismul nu este o unificare a dreptei, ci crearea unui vehicul pentru supravietuirea politica a lui Traian Basescu", a conchis liderul PLR Tariceanu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News