Tariceanu: In Romania, doctoratele se obtin mai usor decat biletele de tramvai

Joi, 16 Octombrie 2014, ora 15:13 2817 citiri
Foto: tariceanu.ro

Candidatul independent la presedintie sustinut de PLR, Calin Popescu-Tariceanu, a afirmat, joi, ca in prezent in Romania doctoratele se obtin mai usor decat biletele de tramvai.

"Ceea ce vad aici la Valcea, noile tehnologii pe care le dezvolta institutul in fizica atomica, in combustibil alternativ, este cu adevarat o munca de apreciat pentru cercetarea romaneasca. Intr-un prezent in care doctoratele se obtin mai usor decat biletele de tramvai, institutul de la Valcea dovedeste contrariul", a spus Tariceanu, aflat in vizita electorala la Institutul National de Criogenie de la Ramnicu Valcea.

"Mi-am amintit cum am obtinut eu lucrarea mea in vremuri in care doctoratul se obtinea pe baza unui proiect care aducea ceva nou in domeniul in care te specializai", a adaugat Tariceanu.

El s-a interesat cu privire la proiectele la care lucreaza ICSI Ramnicu Valcea si numarul de salariati. "Tot respectul pentru munca celor care intr-o mica insula de stiinta in judetul Valcea arata ca Romania se inscrie pe o harta internationala a vectorilor de cercetare si inovatie in domenii pionierat ale stiintei", a mai spus presedintele Senatului.

ICSI Ramnicu Valcea are 230 de angajati, in majoritatea lor cercetatori si doctori in domeniile fizicii si chimiei.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News