Tariceanu il pune la punct pe Dragnea: PSD-ALDE nu va anunta duminica candidatul la prezidentiale. E gresit sa iei decizii la cald!

Sambata, 25 Mai 2019, ora 08:52
7869 citiri
Tariceanu il pune la punct pe Dragnea: PSD-ALDE nu va anunta duminica candidatul la prezidentiale. E gresit sa iei decizii la cald!
Foto: Arhiva Ziare.com

Coalitia PSD-ALDE va anunta candidatul la alegerile prezidentiale inainte de vacanta de vara. Cel putin asa sustine Calin Popescu Tariceanu, care il contrazice astfel pe partenerul sa de alianta, Liviu Dragnea. Acesta isi exprimase dorinta de a face anuntul nu mai devreme de duminica.

"Intotdeauna consider ca este gresit sa iei decizii la cald, cand e totul infierbantat, fie intr-o parte, fie intr-alta", a precizat Calin Popescu Tariceanu, vineri seara, la Romania TV, intrebat despre momentul in care coalitia va prezenta candidatul la prezidentiale.

Liderul ALDE a adaugat ca nu crede ca presedintele Klaus Iohannis va mai castiga un nou mandat, mai ales daca va exista si un candidat din partea USR-PLUS.

Tariceanu a mai spus ca pe seful statului deja il incurca la prezidentiale buna guvernare a PSD-ALDE, "pentru ca noi avem niste realizari concrete, avem un bilant care mie mi se pare foarte important".

Citste si: Ce spune Tariceanu despre candidatura lui Dragnea la prezidentiale si sentinta in procesul liderului PSD

Intrebat, marti, la Adevarul Live, daca s-a hotarat sa candideze sau nu la prezidentiale, Liviu Dragnea a raspuns: "Dupa alegeri, chiar duminica seara o sa anuntam".

"Starea indusa in natiune de catre Iohannis imi creeaza convingerea ca batalia pentru functia prezidentiala devine foarte importanta. Daca acolo ramane in continuare Iohannis, eu nu sunt Casandra, dar inca cinci ani de zile dupa 2019, tot ce s-a facut in Romania bun, dar absolut tot ce s-a facut bun, se va alege praful.

Va spun ca din acest motiv trebuie facute toate eforturile, cei care nu vor sa mai continue acest personaj, ca in noiembrie - decembrie sa plece de la Cotroceni. Da, exact prin situatia in care a adus el functia prezidentiala si ceea ce induce in natiune, aceasta functie devine importanta, iar PSD se va pronunta duminica seara, dupa alegeri", a afirmat atunci Liviu Dragnea.

Ulterior, miercuri, in Dolj, el si-a nuantat ideea si a precizat ca, de fapt, duminica seara va prezenta punctul propriu de vedere privind candidatul PSD-ALDE la alegerile prezidentiale.

Chiar si asa, anuntul va veni si cu o zi inainte ca acesta sa afle sentinta definitiva in dosarul in care este acuzat ca a angajat secretare PSD la Protectia Copilului din Teleorman, fara ca acestea sa lucreze cu adevarat pentru institutia respectiva in cei 8 ani si jumatate in care au incasat lunar salariul.

Magistratii au anuntat luni ca amana pronuntarea pana pe 27 mai. Pana la aceasta data avocatii si procurorul trebuie sa depuna concluziile scrise.

Verdictul magistratilor va fi dat inainte de termenul de 5 iunie, la care CCR e asteptata, dupa 4 amanari, sa dea o decizie in cazul completurilor specializate. Dragnea a contestat sentinta din prima instanta, de 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, pe motiv ca nu a fost data de un complet specializat pe fapte de coruptie

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Tariceanu candidat prezidentiale, #PSD ALDE candidat prezidentiale , #Liviu Dragnea