Tariceanu il iarta pe Toader doar daca ii repara "imaginea"

Miercuri, 03 Februarie 2010, ora 17:35 1248 citiri

Liberalul Calin Popescu Tariceanu a declarat, miercuri, ca isi va retrage actiunea in instanta impotriva deputatului PD-L Mircea Toader dupa ce va recunoaste ca a gresit pe fond, in cazul Sterling.

"Eu apreciez ca acest gest al lui Mircea Toader este o recunoastere implicita a faptului ca a gresit fundamental cand a facut aceasta solicitare adresata Camerei, pentru ca este total neintemeiata pe fond, nu pe forma, nu in sensul in care da el acum explicatia ca Parlamentul nu are ce sa se amestece. (...)

Daca domnul Mircea Toader va fi dispus sa recunoasca faptul ca a gresit pe fond, si nu ca modalitate de actiune politica, atunci si eu sunt dispus sa fac un gest similar si sa-mi retrag plangerea penala impotriva sa, care este in curs de solutionare in justitie", a precizat miercuri Calin Popescu Tariceanu, informeaza Mediafax.

Tariceanu sustine ca democrat-liberalul si-a dat seama ca "nu exista niciun fel de baza" pentru invinuirea sa pe subiectul Sterling, drept pentru care a retras cererea, mentionand ca doreste ca prestigiul si imaginea sa sa fie reparate de acesta.

"El si-a dat seama probabil ca nu exista niciun fel de baza pentru ca eu sa fiu invinuit si, de aceea, si-a retras solicitarea, mai ales ca eu am facut o plangere penala pentru calomnie, ca urmare a initiativei pe care el a facut-o, si care poate sa aiba urmari politice. Eu doresc ca prestigiul meu si imaginea mea sa fie reparate printr-un gest, pentru ca domnul Toader a facut un gest la jumatate, ca sa spun asa, pentru ca, daca nu spune in mod clar, raspicat, ca este o eroare de apreciere pe problema de fond si ca de fapt acum face gestul asta pentru ca el considera ca nu e treaba Parlamentului, sunt in situatia in care trebuie sa-mi mentin actiunea pe care am initiat-o in justitie", a apreciat liberalul.

Liderul grupului deputatilor PD-L, Mircea Toader, si-a retras, miercuri, solicitarea adresata Comisiei juridice privind cererea de incepere a urmaririi penale impotriva fostului premier liberal Calin Popescu Tariceanu in cazul Sterling.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza activistul
activistul
rank 2
Tariceanu il iarta pe Toader doar daca ii repara "imaginea"