Tariceanu il ameninta cu excluderea si pe Daniel Zamfir: Vrea la PSD ca sa salveze presedintia Comisiei Economice

Luni, 23 Septembrie 2019, ora 14:57 7033 citiri
Foto: Facebook/Calin Popescu Tariceanu

Calin Popescu Tariceanu a declarat, luni, ca toti cei care actioneaza impotriva interesului ALDE si vor sa isi gaseasca drumul catre PSD isi pot pierde calitatea de membru sau pot fi exclusi din partid, referindu-se la faptul ca Daniel Zamfir ar vrea sa se afilieze grupului senatorilor PSD.

"Toti cei care actioneaza impotriva interesului ALDE si vor sa-si gaseasca drumul cu PSD, depinde, isi pot pierde calitatea de membru sau pot fi exclusi. Ceea ce stiu in momentul de fata este ca PSD doreste sa redistribuie functiile pe care le avem noi, conform algoritmului de repartizare la nivelul functiilor din Biroul Permament, doar ca domnul Zamfir se va frige, deoarece pozitiile daca vor fi repartizate nu vor reveni PSD.

PSD va avea de pierdut si le vor reveni celorlalte partide, care au coeficienti mai mari, asa ca Zamfir a facut o miscare gresita", a afirmat Calin Popescu Tariceanu, luni, la Parlament.

"Am luat nota de declaratiile domnului Zamfir si nu sunt deloc surprins, deoarece dorinta sa de a trece la PSD nu are nimic de-a face cu interesul ALDE, ci cu interesul sau personal de a salva presedintia Comisiei Economice la care tine foarte mult, nu la Comisie, ci la presedintie, ca sa fiu bine inteles", a completat presedintele ALDE.

Tariceanu considera ca senatorul Daniel Zamfir nu este neaparat in masura sa dea sfaturi partidului ALDE, deoarece rezultatele sale lasa de dorit.

"Vad ca face si o serie de comentarii legate de orientarea ALDE, de deciziile pe care le-am luat si care sunt obligatorii pentru toti membrii, vorbeste in niste termeni generali care creeaza confuzie, pentru ca in ceea ce priveste relatia noastra cu ProRomania, este o alianta electorala de a sustine candidatul comun Mircea Diaconu, si nimic altceva", a conchis Tariceanu.

Daniel Zamfir a anuntat, luni, ca ia in calcul afilierea la grupul senatorilor PSD, deoarece nu doreste sa ramana parlamentar independent. Acesta motiveaza ca vrea sa promoveze proiecte de lege care sa fie votate si astfel are nevoie de sustinerea parlamentarilor.

ALDE a decis excluderea lui Teodor Melescanu, dupa ce a fost ales presedinte al Senatului, la propunerea PSD, si a lui Ion Cupa, Alexandru Baisanu si Gratiela Gavrilescu care au acceptat sa fie propusi ministri in Cabinetul Dancila, dupa iesirea ALDE de la guvernare.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com