Tariceanu i-a prezentat lui Orban 12 conditii pe care le pune ALDE pentru a vota guvernul

Joi, 17 Octombrie 2019, ora 18:48
7854 citiri
Tariceanu i-a prezentat lui Orban 12 conditii pe care le pune ALDE pentru a vota guvernul
Foto: Facebook/Calin Popescu Tariceanu

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, joi, dupa consultarile cu reprezentantii PNL, ca a mers cu un document in 12 puncte, cu principalele "elemente de preocupare" ale formatiunii, "conditiile pe care noi le punem pentru a acorda votul viitorului guvern".

"Am mentionat si alte lucruri, care sunt fie de natura politica, fie economica. Am cerut explicit PNL sa formeze un guvern monocolor, aceasta fiind intr-adevar o conditie foarte serioasa in baza careia vom putea da sau nu votul nostru", a spus Tariceanu.

"Am venit, asa cum am mentionat si zilele trecute, pregatiti cu un document in 12 puncte care sintetizeaza principalele puncte de preocupare, principalele elemente de preocupare pe care le avem. Ca sa nu fiu foarte brutal, dar nu gasesc o alta formula, ele reprezinta conditiile pe care noi le punem pentru a acorda votul viitorului guvern", a declarat Calin Popescu Tariceanu, joi seara.

El a spus ca printre aceste conditii se afla mentinerea cotei unice de impozitare, retinerea de a da ordonante in domeniul justitiei, continuarea proiecteor majore de infrastructura care sunt in derulare, dar si listarea la bursa a Hidroelectrica.

"Am mentionat si alte lucruri, care sunt fie de natura politica, fie economica. Am cerut explicit PNL sa formeze un guvern monocolor, aceasta fiind intr-adevar o conditie foarte serioasa in baza careia vom putea da sau nu votul nostru. (...) Deci iata cateva din elementele pe care le-am pus astazi pe masa, le-am lasat celor de la PNL sa le studieze si cel mai probabil vom avea o discutie la inceputul saptamanii viitoare pentru a trage concluzia definitiv.

Pana atunci, nu va pot spune ca am hotarat astazi ceva, asa cum e si normal, au luat cunostinta de aceste solicitari, de aceste conditionalitati, trebuie sa le analizeze si saptamana viitoare vom putea sa hotaram, dupa intalnirea pe care o vom avea, ce facem", a spus Tariceanu.

Ludovic Orban s-a intalnit azi si cu Kelemen Hunor, liderul UDMR afirmand ca a fost o discutie "sincera si buna", care urmeaza sa fie prezentata si colegilor de partid la inceputul saptamanii viitoare, urmand ca ulterior sa se poarte noi negocieri.

PNL mai negociaza maine cu USR, urmand ca toate negocierile sa fie reluate si saptamana viitoare, desi atat presedintele Iohannis, cat si premierul desemnat Ludovic Orban au declarat public ca investirea unui nou guvern este o "urgenta".

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#Tariceanu conditii guvern Orban, #ALDE conditii vot guvern Orban , #PNL