Tariceanu face alianta cu Partidul Conservator? Iata ce spune liderul PLR

Marti, 02 Septembrie 2014, ora 07:57
2805 citiri
Tariceanu face alianta cu Partidul Conservator? Iata ce spune liderul PLR
Foto: Facebook/Calin Popescu Tariceanu

Presedintele Senatului si liderul PLR, Calin Popescu Tariceanu, sustine ca nu se poate vorbi de o alianta politica intre PC si PLR, cele doua partide pastrandu-si independenta.

Invitat luni seara la TVR1, acesta a tinut sa sublinieze ca intre PC si PLR s-a semnat doar un acord de colaborare parlamentara pentru promovarea unor proiecte si masuri de centru-dreapta.

"Nu este o intelegere intre partide, ci strict la nivelul grupurilor parlamentare care au decis sa se uneasca pentru a capata mai multa forta. Am devenit al treilea grup ca importanta in Parlament. Ne propunem sa promovam solutii pe ceea ce inseamna dreapta politicii si zona liberala. Acesta este obiectivul pe care ni l-am fixat si cred ca vom reusi sa il indeplinim.

Partidele (PC si PLR - n.red.) isi pastreaza independenta lor. Nu putem sa vorbim de o alianta sub nicio forma intre partide. La nivelul grupurilor parlamentare, vom conlucra. Nu e nimic nefiresc", a mai precizat acesta.

Liderul Grupului liberal-conservator de la Camera Deputatilor, Bogdan Ciuca, a declarat luni ca grupul pe care il conduce are deja 37 de membri, iar zilele urmatoare, probabil chiar marti, senatorii Partidului Conservator (PC) vor semna si ei un protocol de colaborare cu parlamentarii din Partidul Liberal Reformator (PLR) pentru a construi un grup comun si la nivelul Senatului.

El a subliniat ca, prin alaturarea celor 20 de deputati neafiliati si liberali, anuntata in plen luni, noul grup, liberal-conservator, devine al treilea ca marime la nivelul Camerei Deputatilor.

"Dupa cum am anuntat, grupul conservator s-a marit si si-a schimbat denumirea, este o continuare a activitatii grupului conservator intr-o formula mai consistenta, intarita si completata cu experienta multor colegi cu care am facut campanie pe listele USL cu ceva vreme in urma. Devenim astfel cel de-al treilea grup ca marime la nivelul Camerei Deputatilor.

Din punctul nostru de vedere, al PC, aceasta colaborare la nivel parlamentar este o colaborare extrem de utila din perspectiva proiectelor pe care le-am avut incepand cu campania electorala, extrem de utila din perspectiva promisiunilor pe care le-am facut electoratului si in sustinerea unor prioritati legislative pe care am promis in campanie ca le vom sustine. Avem un grup care astazi numara 37 de membri si cu perspective de intarire", a spus luni, Bogdan Ciuca, la Palatul Parlamentului.

Grupul parlamentar al Partidului Conservator (PC) isi schimba denumirea in grupul parlamentar liberal-conservator PC-PLR, a anuntat luni deputatul Bogdan Ciuca, liderul noului grup.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#alianta PLR PC, #Tariceanu alianta PC , #Partidul Liberal Reformator