Tariceanu explica de ce trebuia neaparat sa mearga sa il vada pe Ponta in spital

Marti, 23 Iunie 2015, ora 15:16
5050 citiri
Tariceanu explica de ce trebuia neaparat sa mearga sa il vada pe Ponta in spital
Foto: Digi24

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a explicat de ce a mers marti in vizita la prim-ministrul Victor Ponta, in Turcia, unde acesta se recupereaza dupa ce a fost operat la genunchi.

"Asa e normal, suntem parteneri politici si nimeni nu poate inlocui comunicarea directa - nici telefon, nici mail", a declarat Tariceanu, marti dupa-amiaza.

Acesta a fost intrebat si in legatura cu starea de sanatate a lui Victor Ponta, precizand: "La una - doua zile dupa operatie nu esti intotdeauna in forma, dar au trecut mai multe zile, nu stiu exact cate, dar oricum era intr-o forma buna".

"Am avut discutii medicale si politice. N-am sa detaliez nici pe unele, nici pe altele. Dupa o operatie de acest fel, mi-am adus aminte si eu de starea in care eram. Partea de recuperare si tot restul era destul de constrangator", a mai precizat Tariceanu, care a subliniat ca starea de spirit a lui Ponta era "una foarte buna".

Tariceanu a plecat in Turcia. Se duce si el in vizita la Ponta?

De asemenea, referitor la mesajul presedintelui Klaus Iohannis din plenul Parlamentului, de luni, seful Senatului a explicat: "Am trimis o scrisoare in care i-am explicat de ce nu pot sa particip la sedinta".

In continuare, fostul prim-ministru liberal a criticat Strategia Nationala de Aparare a Tarii.

"Documentul intitulat Strategia de Aparare este un document de slaba calitate, de slaba factura, cu un continut care este criticabil in foarte multe puncte. Are accentele puse gresit.

Nu mai vorbim ca in document se face o permanenta confuzie intre strategia de aparare si cea de securitate. Nu se pune accentul pe cetatean, ci mai mult pe stat, pe institutii. Regret ca Parlamentul a procedat cu superficialitate in cazul unui document de o asemenea importanta", a mai spus Calin Popescu Tariceanu.

Iohannis, sageti catre Ponta si alesii vizati de justitie: Faci pasul inapoi cand afectezi imaginea tarii. Coruptia nu e mai presus de lege

Presedintele Klaus Iohannis a prezentat, luni, in Parlamentul Romaniei, Strategia Nationala de Aparare a Tarii pentru perioada 2015-2019, in sedinta reunita a celor doua Camere, prilej cu care i-a cerut voalat prim-ministrului Victor Ponta sa faca pasul in spate. Calin Popescu Tariceanu nu a fost prezent la eveniment, printre cei aproape 400 de parlamentari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Tariceanu vizita Ponta Istanbul, #Tariceanu Ponta Turcia, #Tariceanu Strategia Nationala de Aparare , #Senat