Tariceanu, despre procesul lui Iohannis: Justitia a fost oarba

Marti, 25 Noiembrie 2014, ora 15:05
12654 citiri
Tariceanu, despre procesul lui Iohannis: Justitia a fost oarba
Foto: Digi 24

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a comentat faptul ca termenul de judecata in dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis a fost fixat pe 14 ianuarie, subliniind ca este vorba despre "o situatie cu multe riscuri".

"Justitia a fost oarba, ea trebuie sa fie oarba si surda, in anumite situatii, dar ar fi trebuit sa tina cont ca exista niste scadente electorale care, neluate in seama, pot sa duca la complicatii enorme, in cazul in care justitia va hotari sa adopte pe fond recursul si sa-l declare pe dl Iohannis incompatibil.

Aceasta intarziere pe care a provocat-o justitia ne duce intr-o situatie care este una cu multe riscuri. Daca se constata incompatibilitatea, atunci inclusiv alegerea dlui Iohannis poate sa fie pusa sub semnul intrebarii.

Nu cred ca imunitatea se aplica, e justitia care trebuie sa rezolve aceasta problema", a declarat Calin Popescu Tariceanu.

Procesul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis se judeca in ianuarie

Inalta Curte a admis, marti, recursul facut de Agentia Nationala de Integritate in dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis si a fixat ca termen de judecata data de 14 ianuarie, cu citarea partilor.

Ponta are de gand sa remanieze Guvernul dupa 10 decembrie

Presedintele Senatului a mai vorbit despre intrarea partidului sau la guvernare, confirmand acest lucru, fara a da insa alte detalii.

"Vom intra in formula guvernamentala, dar alte detalii nu pot sa le dau pentru ca nu le am. Cred ca trebuie sa ne concentram pe dezbaterea bugetului si aprobarea bugetului", a mai afirmat presedintele PRL.

Nu in ultimul rand, acesta a spus, despre ipoteza suspendarii presedintelui Traian Basescu, ca "cererea este deschisa, primeste in contiuare semnaturi. Cine doreste s-o semneze, poate s-o faca".

Marti, premierul Victor Ponta a precizat ca isi doreste ca PLR, formatiunea lui Calin Popescu Tariceanu, sa intre la guvernare, iar pentru asta este nevoie de un vot in Parlament: "Dupa buget, voi propune o restructurare a Guvernului astfel incat PLR sa fie reprezentat la nivel de ministri in cadrul Guvernului".

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Tariceanu incompatibilitate Iohannis, #Tariceanu intrat guvernare, #Iohannis proces ANI , #Partidul Liberal Reformator
Comentarii
Poza Ernst
Ernst
rank 5
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Tovarase Motocicleanu, nu cobiti, ca daca Justitia oarba pune ochii