Tariceanu, despre prezidentiabilul Iohannis: Credeti ca la Teleorman conteaza ca e neamt?

Joi, 05 Iunie 2014, ora 22:31
5819 citiri
Tariceanu, despre prezidentiabilul Iohannis: Credeti ca la Teleorman conteaza ca e neamt?

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, nu este de acord cu ideea ca presedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, ar fi un bun candidat la alegerile prezidentiale.

"Apropo de Iohannis, sunt foarte multi care spun asa 'A, Iohannis e un candidat bun, va fi sustinut de Germania'. Dar la Teleorman credeti ca va avea importanta ce va vrea nu stiu cine din Germania?

Cred ca daca Iohannis pune problema unui sprijin, el nu va fi acordat pe criteriul ideologic, ca este in PPE, ca daca ar fi si in PES, tot neamt ar fi. Nu cred ca lucrul asta este esential", a declarat Tariceanu, prezent intr-o emisiune de la Romania TV.

Totodata, fostul premier si-a exprimat convingerea ca partidul rezultat din fuziunea dreptei va fi "un surogat", care nu va fi "nici democrat, nici liberal" si care va ajunge in mod inevitabil la Traian Basescu, "sa ii ceara voturile in turul 2" al alegerilor prezidentiale.

Nu in ultimul rand, Tariceanu a spus despre presedintele tarii ca este "un adevarat maestru", care "foloseste jignirea, epitetele".

Tariceanu: Antonescu va da mana cu Udrea si Basescu, daca vrea sa fie presedinte

"Acum, lovitura pe care o aplica (Traian Basescu - n.red.) direct, programat nu este decat dorinta de a crea un partid prezidential care sa-i serveasca sa ajunga premier si sa-si continue cariera politica.

Basescu sa nu credeti ca este chiar naiv in politica, el si-a facut un plan si pentru el a fost esential, capital sa rupa USL-ul. Antonescu a cazut in plasa. (...) Nu din naivitate, nu as spune ca e naiv, a fost convins ca aceasta formula are sanse mai bune sa-l conduca la ocuparea fotoliului prezidential", a declarat fostul prim-ministru.

Intrebat daca isi mai face sau nu partid, asa cum anuntase, presedintele Senatului nu a oferit un raspuns concret, spunand doar ca a venit in politica "nu pentru a face politica, ci pentru a face politica liberala" si ca, desi din punct de vedere statutar este membru al PNL Satu-Mare, nu se mai regaseste in acest partid.

Totodata, Tariceanu a spus ca PNL, chiar daca ajunge sa isi pastreze denumirea, "se va dilua ca continut liberal de idei si va ajunge sa fie alt partid".

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Tariceanu candidatura Iohannis, #Tariceanu fuziune PNL PDL, #Tariceanu Antonescu Basescu prezidentiale , #Senat