Tariceanu, despre o debarcare a sa de la sefia Senatului: Exista un regulament in vigoare

Luni, 18 Ianuarie 2016, ora 18:45
4727 citiri
Tariceanu, despre o debarcare a sa de la sefia Senatului: Exista un regulament in vigoare
Foto: Arhiva Ziare.com

Copresedintele ALDE Calin Popescu-Tariceanu a declarat, luni, ca in ceea ce priveste o eventuala retragere a sprijinului acordat de PSD pentru sefia Senatului exista in vigoare un regulament al Camerei superioare a Legislativului care i se aplica inclusiv lui.

"Am vazut mai multe declaratii in acest sens. Referirile sunt la zvonuri. Zvonurile nu am sa le comentez. Sunt convins ca, daca domnul Dragnea doreste sa discutam acest subiect, putem sa il discutam direct, deschis. Punctul doi: exista, dupa cum stiti, un regulament al Senatului, care este inca vigoare, care are prevederi foarte clare in ceea ce priveste atat numirea, cat si schimbarea din functia de presedinte al Senatului. Regulamentul este valabil si este respectat de toata lumea, inclusiv de mine. Pana atunci nu am sa fac alte comentarii si nu am sa fac un dialog pe acest subiect, prin intermediul presei, cu domnul Dragnea", a declarat luni, la Parlament, presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu.

El a raspuns astfel la o intrebare despre declaratiile presedintelui PSD, Liviu Dragnea, care s-a aratat nemultumit de existenta unor informatii privind discutii legate de o colaborare intre ALDE si PNL si a invocat posibilitatea retragerii sprijinului acordat lui Tariceanu la sefia Senatului.

Cat priveste eventuale negocieri ale ALDE cu PNL, Calin Popescu-Tariceanu a spus ca nu are cunostinta despre asa ceva.

Liberalii anunta ca nu se aliaza cu ALDE si vor sa il dea jos pe Tariceanu de la Senat

"Am spus si in trecut ca am avut discutii cu diferiti membri din PNL, care sunt nemultumiti de situatia din PNL. Aceste discutii, avand in vedere nemultumirea lor, nu puteau sa vizeze subiectul unei aliante. Am vazut ca este mentionat faptul ca unii membri ALDE ar fi discutat la diferite paliere cu cei din PNL. Aceste discutii, daca au fost facute, cu toate ca am mari semne de intrebare, nu au fost facute in niciun fel cu acordul conducerii partidului si ma indoiesc ca au fost facute. Nu am cunostinta de astfel de demersuri. Mai mult de atat, am sa reafirm aici ca politica pe care am anuntat-o nu este una de aliante, atat in perspectiva alegerilor locale, cat si in perspectiva alegerilor parlamentare. Am spus in repetate randuri ca intentionam sa mergem pe liste singuri", a subliniat copresedintele ALDE.

Tariceanu, amenintat de PSD: Ar putea pierde sefia Senatului daca joaca si cu liberalii

Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat ca va discuta cu senatorii social-democrati, in ultima saptamana din luna ianuarie, despre posibilitatea retragerii sprijinului acordat presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, intrucat exista o "suparare" in interiorul grupului, "combinata cu informatiile, deocamdata neconfirmate, ca exista negocieri stranse intre ALDE si PNL".

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Tariceanu sefie Senat, #PNL Tariceanu conducere Senat , #Senat