Tariceanu, despre excluderea lui Chiliman din PNL: O executie publica

Marti, 28 Mai 2013, ora 16:20 3287 citiri

Fostul prim-ministru Calin Popescu Tariceanu a declarat, marti, ca excluderea primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, din PNL, reprezinta "o executie publica" a unui vechi membru liberal.

"Situatia de ieri (luni - n.red.), din PNL, va spun sincer, mi-a lasat un gust amar. Sunt trist ca am fost nevoit intr-un fel, sa spun asa, sa asist la o executie publica a unuia dintre colegii mei, vechi membru al PNL. Cred ca PNL se gaseste intr-o situatie dificila, care ar trebui analizata dintr-o alta perspectiva", a declarat Tariceanu, citat de Mediafax.

Chiliman si Diana Tusa, exclusi din PNL

Totodata, senatorul PNL a mai afirmat ca edilul liberal ar putea fi scos tap ispasitor pentru situatia actuala din partid, apreciind ca problema trebuie cautata in relatia din cadrul USL si raporturile cu PSD.

"PNL trebuie sa aiba grija sa-si pastreze propria identitate in prezent in fata alegatorilor, sa-si prezerve propria identitate in perspectiva alegerilor care urmeaza in 2014, ma refer la europarlamentare si prezidentiale, si trebuie sa gaseasca solutii pentru a fi cat mai prezent cu solutii de factura liberala la problemele cu care Romania se confrunta azi", a precizat fostul premier liberal.

Tariceanu: Nu sunt la curent cu vreo excludere din PNL, n-am aflat

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, si deputatul Diana Tusa au fost exclusi, luni, din PNL, in urma votului din Delegatia Permanenta. Ambii au fost dati afara din randul liberalilor pentru "abateri grave de la disciplina partidului".

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, dupa sedinta BPN, ca a propus excluderea din partid a lui Andrei Chiliman si a Dianei Tusa, in baza articolului 16 din Statutul partidului.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News