Tariceanu, despre alegatorii lui Iohannis: Vor sange pe pereti. Atat ii duce mintea

Duminica, 29 Aprilie 2018, ora 11:44
14015 citiri
Tariceanu, despre alegatorii lui Iohannis: Vor sange pe pereti. Atat ii duce mintea
Foto: Facebook/ Calin Popescu Tariceanu

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a criticat electoratul presedintelui Klaus Iohannis, sambata seara, spunand ca cei peste 6,2 milioane de alegatori vor "sange pe pereti", pentru ca "atat ii duce mintea". In replica, PNL i-a cerut sa-si prezinte scuzele romanilor care au votat cu Iohannis.

Tariceanu a afirmat sambata seara ca presedintele Klaus Iohannis nu are niciun interes sa o revoce pe Laura Kodruta Kovesi si sa opreasca abuzurile din Justitie, adaugand ca electoratul presedintelui vrea "sange pe pereti".

"Atata ii duce mintea", a spus Calin Popescu Tariceanu despre electoratul sefului statului, votat de 6.288.769 de oameni. Spre comparatie, actualul lider al ALDE a primit atunci 508.572 de voturi.

"Declaratia este nepermisa"

In replica, vicepresedintele PNL, deputatul Florin Roman, arata astazi ca presedintele Senatului ar fi jignit prin afirmatiile facute, "intr-o maniera suburbana", circa 6,2 milioane de romani.

"Insinuarea ca cele cateva milioane de romani nu gandesc nu este doar jignitoare, ci si nepermisa din partea unui demnitar al statului roman, care se prezinta de fiecare data ca fiind un adevarat liberal!

Sper, inca, domnule Tariceanu, sa intelegeti gravitatea acestei gafe, de aceea va solicit, in calitate de vicepresedinte PNL, sa va retrageti urgent aceasta declaratie total nefericita si sa va cereti scuze romanilor pe care i-ati jignit", afirma Florin Roman, intr-un comunicat de presa transmis Ziare.com.

Ce spune Tariceanu, despre candidatura la presedintie

Tariceanu a facut declaratia sambata seara la Romania TV, in contextul in care a fost intrebat despre o noua candidatura la Presedintia Romaniei. Politicianul a aratat ca nu a decis inca daca va candida la alegerile prezidentiale din 2019 si ca decizia va fi luata in cadrul coalitiei PSD-ALDE la momentul oportun.

"Este o discutie (candidatura sa la prezidentiale - n.red.) care este deliciul presei in ultima perioada, iar multi din presa folosesc acest subiect ca motiv de dezbinare in coalitie. Nu am luat o decizie, vom lua o decizie prin consultari in coalitie la un moment pe care il vom considera oportun, dar mai important decat cine va candida este ce ne propunem si cred ca trebuie sa venim cu un mesaj clar care sa semnifice ruptura de actualul stil prezidential, de statul paralel, de un sistem care acopera abuzurile impotriva cetatenilor. (...)

Trebuie sa marcam o ruptura completa si sa vedem ce rol are presedintele. Am pledat de-a lungul timpului ca este important ca Romania sa se apropie de o republica parlamentara, si nu de una prezidentiala, pentru ca acumularea de putere in mod necontrolat duce la excese", a mai declarat liderul ALDE.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#Tariceanu atat ii duce mintea, #Tariceanu alegatori sange pe pereti, #Florin Roman Tariceanu Iohannis, #Tariceanu electoratul Iohannis, #Tariceanu scuze electorat , #Klaus Iohannis